Zo houd je de wc’s netjes!

Als je een groot gebouw huurt en meerdere mensen in dienst hebt, dan draag je een grote verantwoordelijkheid. Je bent er verantwoordelijk voor dat er voldoende opdrachten binnen komen, maar ook dat de werkruimte netjes blijft. Een onderdeel van het bedrijfspand zijn de wc’s. Het is van groot belang dat deze netjes blijven. In dit artikel lees je wat je kunt doen om de wc’s netjes te houden. 

 

Zorg voor voldoende wc papier

Thuis is het al erg vervelend als je gebruik hebt gemaakt van de wc en het blijkt dat het wc papier op is. Als je dit op het werk hebt, is het nog veel erger. Om deze gênante situaties te voorkomen, dien je er als werkgever voor te zorgen dat er altijd genoeg wc papier is. Wc papier kan je in verschillende winkels kopen waaronder de supermarkt. Echter, als je er geld op wilt besparen kun je beter standaard toiletpapier online bestellen. Hierbij heb je verschillende opties waarvoor je kunt kiezen. Zo kun je gaan voor dun wc-papier van twee lagen, maar ook wat zachter papier met vier lagen. 

 

Zorg voor de juiste dispensers!

Dispensers kunnen bijdragen aan het netjes houden van de wc-ruimtes. Een echte aanrader is om toiletbrilreiniger dispensers aan te schaffen. Hiermee blijven de wc brillen schoon en leg je een stukje van de verantwoordelijkheid bij het personeel. Naast de toiletbrilreiniger dispenser kun je ook gebruikmaken van luchtverfrisser dispensers. Deze plaats je in het wc-hokje en laat de vieze geuren verdwijnen. Voor na het wc bezoekje kun je zeepdispensers aanschaffen. Hierbij is het het meest hygiënisch om er eentje te kopen die werkt op lichaamsbeweging. Zo voorkom je dat mensen met vieze handen de dispenser indrukken en vies maken.

 

Laat de ruimtes regelmatig schoon maken

Het is belangrijk om de wc’s op het kantoor schoon te houden. Zorg er daarom voor dat deze minimaal een keer per week goed worden geschrobd. Zo blijft het voor mensen prettig om gebruik te kunnen maken van de wc’s en voorkom je dat het smerig wordt. De meeste bedrijven kiezen ervoor om dit aan het einde van de week te laten schoonmaken. Dit zodat het team de week erop weer in een fris gebouw kan werken. 

Naast het schoonmaken van de wc’s is het uiteraard ook belangrijk dat je de andere ruimtes netjes houdt en goed schoonmaakt. Ook hier kun je eventueel een externe partij voor inzetten. 

 

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen