Tips voor een goed kussen bij nekklachten

Een goede nachtrust is essentieel voor ons mentale en fysieke welzijn. Helaas slaapt één op de vijf Nederlanders regelmatig slecht. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Sommige oorzaken zijn makkelijk aan te pakken en anderen vergen meer tijd. Bij nekklachten kan de oorzaak liggen bij een slecht kussen. Een verouderd of onvoldoende steun biedend hoofdkussen kan klachten veroorzaken. Een goed kussen nekklachten kan hierbij uitkomst bieden. Een goed kussen biedt voldoende steun voor het hoofd, zodat de nekwervels in een rechte lijn blijven liggen. Bij een te hoog of te laag kussen, komt er te veel spanning op de nekspieren te staan. Hierdoor worden de spieren stijf, waardoor je met nekpijn wakker wordt. Een goed kussen kan deze klachten verhelpen en zo bijdragen aan een goede nachtrust. 

Goed kussen bij nekklachten 

Als je vaak last hebt van nekklachten tijdens het slapen, kan een ergonomisch kussen een goede optie zijn. Deze kussens zijn ontworpen om de natuurlijke kromming van de nek te ondersteunen en te zorgen voor een goede uitlijning van de ruggengraat. Een ergonomisch kussen kan de spanning op uw nekspieren verminderen en helpen om 's ochtends wakker te worden zonder pijn of stijfheid. 

Een ander type kussen dat nuttig kan zijn voor nekklachten is een traagschuim kussen. Dit materiaal past zich aan de contouren van je nek aan en biedt daarom meer ondersteuning dan traditionele kussens. Het kan ook helpen om drukpunten te verminderen en helpen ontspannen tijdens het slapen. 

Hoe vind je het beste matras zijslaper 

Als zijslaper is het belangrijk om een goed matras te selecteren wat bij je slaaphouding past. Wanneer je op je zij slaapt, komt er meer druk te liggen op de schouders en de heupen. Daarom is het belangrijk dat een matras voldoende ondersteuning biedt aan deze delen van het lichaam. Het beste matras zijslaper is over het algemeen een matras met een zachte tot medium hardheid. Dit type matras zorgt ervoor dat de schouders en heupen kunnen wegzakken in het matras, terwijl de rest van het lichaam voldoende ondersteund wordt. Een te hard matras kan de druk op jouw heupen en schouders verhogen, terwijl een te zacht matras niet voldoende ondersteuning biedt en kan leiden tot rugpijn. 

Een goed matras heeft veerkracht en is gemaakt van hoogwaardig materiaal 

Een goed matras voor zijslapers moet ook voldoende veerkracht hebben om jouw lichaamsgewicht te ondersteunen. Een laatste aandachtpunt voor het vinden van een goed matras is het materiaal. Een matras met een traagschuim of latex toplaag kan helpen om drukpunten te verminderen en jouw lichaam te ondersteunen.  

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen