Sporten in een comfortabel poloshirt

Ik ben een groot fan van poloshirts. Ik draag ze graag, vooral bij het sporten, maar in de zomer ook in de auto tijdens lange ritten. De kraag, die zo kenmerkend is voor een poloshirt, beschermd zo mijn hals tegen de autoriem, die best kan gaan schuren. Ik heb dan ook een grote verzameling poloshirts in de kast liggen. De polo, zoals hij ook wel wordt genoemd, is sowieso een heel populair kledingstuk. En dat is geen wonder want hij is ontworpen met het oog op comfort. De polo is in de jaren twintig van de vorige eeuw ontworpen door de Franse tennisser René Lacoste. Hij deed dat een beetje uit noodzaak. In die tijd speelden ze tennis in witte shirts met lange mouwen, dat was de etiquette, maar echt comfortabel was dat natuurlijk niet. Als de tennissers tijdens warme Amerikaanse zomers hun wedstrijden moesten spelen, was dit bijna ondragelijk. Dus vandaar dat Lacoste aan het ontwerpen sloeg en het nu wereldberoemde poloshirt was het resultaat. Hij droeg hem zelf voor het eerst in 1926 en in 1933 bracht hij samen met een vriend het shirt op de markt. Het werd een groot succes.

Poloshirts grote maten

Het poloshirt is nu niet meer weg te denken uit onze kledingwinkels. De naam Lacoste is als merk nog steeds onverbrekelijk verbonden met de polo. Inmiddels zijn polo’s niet alleen meer op de tennisbaan te zien, het is vrijetijdskleding die bij allerlei gelegenheden gedragen wordt. Poloshirts grote maten zijn inmiddels ook overal verkrijgbaar. Online heb je zelfs een grote keuze in poloshirts grote maten. Ze hebben een rechte pasvorm waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt en ze hebben een stevige kraag, die je rechtop kan zetten tegen bescherming van de zon. Of zoals ik dat graag doe: om de autoriem niet te voelen. De polo’s zijn gemaakt van 100& katoen en dat betekent dat ze bij warm weer zeer comfortabel zijn, maar natuurlijk ook bij het sporten.

Kies je kleur

Je weet het natuurlijk al: polo’s zijn er echt in alle kleuren dus je hebt het maar voor het uitkiezen. Het is handig om een gevarieerd stapeltje in je kast te hebben dus ga eens online kijken welke kleur en welke maat bij jou past. Poloshirts zijn voor iedereen en van elke tijd, je loopt er nooit mee voor gek. Dankzij het inzicht van een succesvol tennisser kan iedereen nu genieten van dit beroemde kledingstuk.

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen