Sportscholen weer open! Zo bouw je het weer rustig op!  

Het was groot nieuws vorige week toen bekend werd gemaakt dat ook de sportscholen hun deuren weer mochten openen. Maanden lang hebben deze ondernemingen hun bedrijf gesloten moeten houden voor hun trouwe klanten maar al dat lange wachten wordt dan toch eindelijk beloond. Daarnaast is ook meteen de dag nadat de sportscholen open mogen omgedoopt tot Nationale Spierpijndag. Met al die fanatiekelingen die eindelijk weer passie mogen beoefenen kan het namelijk niet anders dan dat er de volgende dag met spierpijn op wordt gestaan. Toch is een rustige opbouw wel ontzettend belangrijk en in dit blog vertellen we je dan ook graag hoe je dat aan kan pakken.

Halveer en begin rustig

Maanden lang hebben we op deze dag gewacht en nu het eindelijk zo ver is wil je als fitness-liefhebbers niks lievers dan er meteen weer met volle kracht tegenaan. Toch is dit niet de slimste manier op je fitness weer op te bouwen. Sterker nog, wanneer je meteen weer op volle kracht gaat trainen is de kans op blessures groot, heel groot. Bouw daarom je eerste paar trainingen weer rustig op. En ja, het klopt dat onze spieren muscle memory hebben maar na al die maanden niet of alleen thuis trainen ben je toch wel wat verloren. Het zit er binnen no-time weer aan maar als je meteen te hard begint zit je zo weer thuis met een blessure. Rustig beginnen kan je doen door bijvoorbeeld het gewicht wat je normaal gebruikt te halveren. Deed je eerst altijd squaten met 100 kilo? Begin nu dan eens met 50 en kijk hoe dat gaat. Is het meteen al behoorlijk pittig? Bouw dan iets af. Ook kan je op deze manier beter aan je techniek werken die eigenlijk altijd nog wel het belangrijkste is.

Denk aan je voeding

Wie inmiddels niet weet dat abs in de keuken worden gemaakt moet zich misschien toch nog een klein beetje gaan bijscholen. Naast sporten is ook je voeding ontzettend belangrijk, zeker tijdens deze opbouwfase. Misschien nog wel het allerbelangrijkste zelf. Wanneer je lichaam niet genoeg brandstof heeft zal het herstel niet optimaal verlopen en dat is wel wat je graag wilt. Je wilt dat je spieren zich weer voldoende kunnen herstellen zodat je de trainingen weer langzaam kan opbouwen. Eet dus voldoende eiwitten maar vergeet ook zeker de koolhydraten en (gezonde) vetten niet.

Stel (realistische) doelen

Natuurlijk wil je binnen een paar weken of zelfs binnen paar dagen alweer op je oude niveau zitten maar is dat nou echt realistisch? Niet echt. Stel voor jezelf realistische doelen over wat je de komende weken wilt bereiken en hoe je dat gaat doen. Vind je dit lastig? Schakel dan eens de hulp in van een fitness begeleider in Den Haag bijvoorbeeld. Deze mensen zijn er op getraind om je hierbij te helpen. Liever geen één-op-één begeleiding? Bij de sportschool in Den Haag helpen ze ook graag een handje op weg.

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen