Nieuwe gewrichten voor pijnloos bewegen

Of het nou gaat om versleten gewrichten door ouderdom, een ongeluk, of gewoon domme pech, het kan altijd voorkomen dat je lichaam het begeeft. Wanneer dit gebeurt, is het goed om te weten wat je opties zijn. Gelukkig is er op het gebied van gewrichtsoperaties al veel mogelijk, waardoor u niet uw leven in pijn hoeft te blijven.

Versleten heup

Versleten heupen is een veelvoorkomende medische klacht. Gelukkig is hier tegenwoordig snel wat aan te doen. De heupoperatie voor een heupprothese duurt maar anderhalf uur, en daarna mag u meteen naar huis. Ook mag u dezelfde dag gewoon douchen, ook heel lekker. Met behulp van fysio bent u met zes weken weer in staat om normaal te lopen en auto te rijden. Werken kunt u misschien zelfs al wel eerder, afhankelijk van de intensiteit van uw werk. De heupprothese gaat tot wel 10 tot 20 jaar mee, en u kunt weer soepel bewegen zonder pijn. Ook mooi meegenomen, de heupoperaties van Orthoparc worden volledig vergoed!

Versleten knie

Een andere veelvoorkomende klacht is een versleten knie. Maar ook hier geldt hetzelfde voor, tegenwoordig zijn er operaties om dit probleem op te lossen. Bij een knieoperatie wordt uw versleten knie vervangen door een knieprothese. Dit is een operatie van ongeveer een uur, waarna u meteen naar huis mag. Bij een knieoperatie is het belangrijk om de wond een paar dagen droog te laten om infecties te voorkomen. Wel mag de knie meteen volledig belast worden, hoewel u daar nog drie weken de hulp bij nodig heeft van een kruk. Het is verstandig om met een fysiotherapeut te werken om het revalidatieproces te optimaliseren. Autorijden mag nog niet meteen na een operatie, daar zult u nog even mee moeten wachten tot u weer soepel kunt traplopen, dat is de indicatie voor voldoende herstel. De knieprothese gaat wel 15 tot 20 jaar mee, en ook hier geldt dat de knieoperaties bij Orthoparc volledig vergoed worden!

Doen die operatie!

Een operatie is misschien een heftig vooruitzicht, maar in sommige gevallen wel noodzakelijk. Het klinkt misschien raar om een prothese in je lichaam te hebben, maar het is of dat, of de rest van je leven lang pijnlijk bewegen. Pijn kan je belemmeren in alles wat je doet, van je werk tot je gezinsleven. Daarom is het zoeken naar de best mogelijke oplossing altijd het beste om te doen. Door de moderne medische kennis zijn de operaties een stuk veiliger geworden met nog amper risico’s eraan verbonden. Durf dus die stap te nemen die u mogelijk meer geluk in de toekomst zal brengen. Want een leven met pijn is een minder aangenaam vooruitzicht dan een eenmalige operatie.

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen