De nieuwste gezondheidstrends

Trends komen en gaan. Maar tegenwoordig lijken er meer bij te komen dan te gaan. Sterker nog, er lijken er meer bij te komen dan we bij kunnen houden. Gezondheid op zich is een trend die zeer populair is geworden in de afgelopen jaren. Natuurlijk weten we allemaal dat we beter gezond moeten leven maar de laatste tijd lijkt dat steeds meer een ding te worden. De trends komen niet alleen thuis voor in het privé leven, ze komen ook langs op de werkvloer. Soms enkel door gesprek met collega’s en soms wordt het zelfs opgenomen in het beleid. Dit zijn een paar van die gezondheidstrends.

Beweeg, beweeg

Sporten is iets wat steeds populairder wordt. Dit komt ook zeker door de invloed van sociale media. Dag in dag uit worden mensen waaronder veel jonge mensen, geconfronteerd met een ideaalbeeld. Nu is sporten natuurlijk enorm goed. Ik moedig iedereen aan om te sporten ook als je het lichaam van een god of godin hebt. Maar let goed op dat je je niet onzeker laat maken door een perfect maatschappelijk beeld wat ons veelal wordt opgedrongen.

Beter dan zitten

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat urenlang achter elkaar op een stoel zitten heel slecht is voor je. Er zijn dan ook bedrijven die hun werknemers staand aan een hoog bureau laten werken. Dit zou beter zijn voor je houding en verbranding. Nu moet ik zeggen dat met een Interstuhl bureaustoel je dit deze houding prima ondersteunt. En dan lopen we gewoon een extra rondje door de hal in de pauze.

Super superfood

Gezond eten is een trend en noodzaak die al wat langer meegaat. Maar nu komen er ook veel meer ingrediënten bij kijken die voor veel mensen nieuw zijn. Zelf was ik maar wat geïntrigeerd door de nieuwe voedselrecepten met quinoa en recepten met zogenaamde ‘raw foods’. Ik heb er zelfs een aantal uitgeprobeerd. En, alhoewel ze niet allemaal voor mij zijn, was ik prettig verrast. Dit is dan ook misschien niet zozeer een trend als wel een doorgaande verandering van voeding in onze maatschappij. We komen immers iedere dag met nieuwe ideeën en zo ook met recepten. De ingrediënten zijn nieuw en gezond maar passen zeker in de gewone dag. Ook als je niet bewust mee wilt doen met de gezondheidstrends.

Het is natuurlijk aan iedereen zelf om te oordelen hoe ze denken over deze trends. Lijkt het je wat? Of denk je: ik laat deze aan me voorbij gaan? Je weet in ieder geval van hun bestaan. Dat scheelt met het bijhouden.

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen