Een karatepak kopen voor je kind

Als je kinderen een bepaalde leeftijd bereiken is het tijd om te gaan sporten. Nou zijn er natuurlijk bizar veel kinderen die gaan voetballen, of volleyballen. Maar vergeet natuurlijk niet de vecht, of zelfverdediging sporten. Sporten als Judo, Kick boxen, of Karate. Karate is een hele dynamische sport voor zowel jong als oud waar je verschillende gradaties in kan behalen. Als je uiteindelijk een aantal van deze gradaties hebt, wat te zien is aan de kleur van je band, dan ben je officieel een Karateka (iemand die karate beoefend). En, je kan maar niet vroeg genoeg beginnen. Het enige wat je even moet aanschaffen is een karatepak. En speciaal voor kinderen is er het: karatepak kind.

Karatepak kind

Karate stamt af van het Japanse eiland Okinawa. Zo rond 1600 werd vechten met wapens door de wet verboden, waardoor lichamelijk vechten gelijk razend populair werd. Zo stammen alle Japanse vechtsporten hier van af. Judo is een sport die erg verdedigend georiënteerd is. Jiu Jitsu is een sport die verdedigend en aanvallend in combinatie werkt. En Karate is bijna volledig op aanvallen georiënteerd.

Natuurlijk betekend dit niet dat Karate alleen maar zo veel mogelijk trappen en slaan is. Er zitten duidelijk veel verdedigende elementen in. Alleen is het doel van Karate je tegenstander uitschakelen en daarbij zo min mogelijk schade verrichten. Er komt hier veel techniek bij kijken en het wordt vaak op een erg hoog tempo gespeeld, zeker bij de hogere rangen.

Het karatepak, in tegenstelling tot het judopak, is erg dun van stof, net als een taekwondopak. Dit zorgt ervoor dat je staand snel en wendbaar bent. Het karatepak bestaat uit twee verschillende delen. Een dunne lange broek die de hele benen bedekt en redelijk wijd zit. Dit is zodat je gemakkelijk hoge trappen kan geven zonder dat de kleding daarbij in de weg zit. En daarbij een bovenstuk die gemakkelijk los te krijgen is en vast zit met een band. De kleur van de band toont de gradatie.

Karate is een goede sport voor je kind

Karate is een goede sport om vroeg mee te beginnen. Het is een sport die veel techniek vereist maar je wordt er wel bloed fanatiek van. Veel karateka’s zijn ook erg lenig, ook handig om van jongs af aan te trainen. Ook voor het vrij grootschalig beoefend dus er zit vrijwel altijd een Dojo in de buurt waar het beoefend kan worden.

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen