Beweging toevoegen aan je levensstijl is lastig. Een E-bike kan de oplossing zijn!

Ruststand

Beweging is gezond, doe het meer! Dit hoor je ongetwijfeld dagelijks, mogelijk misschien zelfs wel van jezelf. Het is natuurlijk ook gewoon waar. Bewegen is goed voor je spieren en gewrichten, voorkomt ziektes en houd je mentaal rustig. Daarnaast verbrand je je voorraadjes sneller zodra je beweegt, waardoor beweging bijdraagt aan een gezonde vetverbranding. Het complete rustmetabolisme ligt rond de 1600 kcal, wat dus inhoudt dat alles wat je hierboven eet er ook afbewogen moet worden. Natuurlijk beweeg je gedurende dag kleine beetjes, maar dit zet geen zoden aan de dijk. Tijd om in actie te komen! Maar hoe dan precies?

Sportschool

Het beginnen en met name het volhouden van een actieve levensstijl kan heel lastig zijn. Vaak beginnen mensen gemotiveerd en sporten braaf 4 keer per week in de sportschool, om dit langzaam terug te zien bouwen tot 1 á 2 keer per week, dan 1 keer per maand, tot het uiteindelijke dieptpeunt van donateur van de sportketen. Dat is dus niet de manier! Bouw rustig op en spreek met jezelf een minimum aantal sportmomenten per week af. Dit kunnen er bijvoorbeeld twee zijn. Alles wat je hierboven sport is mooi meegenomen, maar geen harde eis. Twee keer is reëel en daardoor haalbaar: als je de twee keer er op hebt zitten en je hebt geen zin meer is dat geen probleem. Als je voor een hoger aantal gaat (zoals 4 of zelfs 5), is de kans groot dat je dit niet haalt. Daardoor raak je gedemotiveerd en stop je uiteindelijk helemaal. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Lekker fietsen!

Kies daarnaast een vorm van beweging die je lang volhoudt. Hou je wel van afgemat worden? Dan is bodypump misschien wat voor jou. Ben je echter meer van de rustige beweging waar je niet teveel wordt gepushd? Dan zou je Yoga kunnen proberen. Waar de meeste mensen echter op afhaken is het feit dat de sport niet buiten is. Buiten sporten werkt motiverend en ontspant zowel het lichaam als de geest. Je kan gaan mountainbiken, maar als dit te zwaar is is een E-bike ook een goede overweging. Kleine extra bewegingen veranderen namelijk een hoop aan je gehele levensstijl. Lekker gaan fietsen dus! Zo kan je buiten aan je actieve levensstijl werken, maar kost het je niet teveel moeite. Daarnaast is dit een ideaal bezit voor zaken als de boodschappen of een bezoekje aan vrienden: lange afstanden worden opeens geen probleem meer en het is een gezondere en milieuvriendelijkere optie dan de auto of het openbaar vervoer. Daarnaast kom je nooit meer bezweet aan door het tegen de wind in moeten trappen, maar heb je wel meer bewogen dan je in de auto had gedaan! Door een E-bike in je dagelijks leven te gebruiken kom je qua actieve levensstijl al een heel eind. Hoef je dat koekje ook niet meer te laten staan.

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen