Een goede indruk maken op het werk

Je hebt eindelijk een keuze kunnen maken uit al die laptop rugzakken en je hebt de perfecte rugzak gevonden om mee te nemen naar je werk. Natuurlijk ben je een beetje zenuwachtig, maar dat is toch ook volkomen normaal als je bij een nieuwe baan gaat beginnen. Niemand verwacht van je dat je alles gelijk volkomen foutloos zal gaan doen. Maar goed je best doen laat altijd een positieve indruk achter, waar je dan ook aan het werk gaat, dat maakt niet uit.

Goed voorbereid zijn

Dat is misschien nog wel het belangrijkste punt als je net bij een nieuwe baan gaat beginnen. Goed voorbereid zijn op wat er op je af gaat komen. Als je ergens bent aangenomen dan weet je vast al wel het een en ander van wat daar gaande is, dus het minste wat je kunt doen is op je eerste dag goed voorbereid verschijnen. Het maakt niet uit of je een lange of bijna helemaal geen voorbereiding moet doen, het maakt een indruk. Dus als je zorgt dat die indruk positief is heb je al minder om je zorgen over te maken. Het is zo’n klein iets wat zo’n groot verschil kan maken. Want iedereen maakt immers al snel een oordeel, en je hoeft echt niet in de paniek te schieten. Oordelen kunnen veranderen, maar als je dat stapje al mee kan pakken is dat toch hartstikke fijn.
Laptop rugzakken

Goed je best doen

Het klinkt misschien als iets logisch wat je echt niet alleen op de eerste dag moet doen, maar altijd. En toch is het het waard om het even op te noemen. Goed je best doen betekent dus ook dat je dat extra beetje bij geeft. Je doet wat je moet doen, en je biedt hulp aan als je ziet dat er ergens misschien nog wel assistentie nodig is. Als je initiatief toont en laat merken dat je ziet waar de problemen zijn en hoe die opgelost kunnen worden heeft dat een positieve impact op de werkplaats.

Wees vrolijk

Misschien niet het eerste waar iemand aan denkt als ze ergens aan het werk gaan, maar wel iets wat goed helpt. Vooral als je met klanten moet werken en niet alleen met collega’s. Als je aardig doet tegen klanten zullen die een positievere indruk krijgen van het bedrijf waar je werkt. En daar heeft dan toch iedereen baat bij? Als jij glimlacht zullen er veel terug lachen, zo werkt dat nu eenmaal. Wees voorbereid, doe je best, en lach.

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen