Meer licht in je woonkamer: tips

Nieuwe gordijnen

Gordijnen kunnen je huis echt afmaken en dat is iets waar velen van ons niet echt bij stilstaan. Vaak nemen we de gordijnen die we al hadden met ons mee of hangen er al gordijnen in het nieuwe huis waarvan we denken dat we het daar nog wel even mee kunnen doen. Zo makkelijk gaat het natuurlijk niet als de gordijnen echt niet naar onze smaak zijn, maar in principe is het niet een element waar we al onze aandacht op vestigen. Toch doen de gordijnen heel veel voor een ruimte. Vooral qua licht kan het een enorm verschil maken of je gordijnen hebt die licht binnen laten of niet. Je kan een ruimte enorm complementeren als je besluit plisse gordijn te nemen. Raambekleding neemt over het algemeen weer minder ruimte in beslag over de muur en bedenkt voor het raam. Hierdoor is het gordijn zelf al snel minder opvallen waardoor de focus ligt op de rest van je interieur.

Meubels verschuiven

Wat je ook nog kan doen is de meubels zo verschuiven dat de ruimte lichter lijkt. Het nadeel van het licht in je huis is dat je er niet echt invloed op hebt, en er ook niet echt iets aan kan veranderen. Maar je kan je huis wel op zo’n manier inrichten dat het lichter voelt. Een voorbeeld hiervan is dat je de bank met zijn gezicht naar het raam zet. Hierdoor ontvang je het licht veel meer als je op de bank zet. Maar dit principe geldt ook voor de tafel. Het ligt er aan waar je vaker zit maar het is aan te raden om te meubels als het ware in een open houding neer te zetten zodat de meubels meer gericht zijn op het daglicht.

Lichte kleuren

Als je niet veel daglicht hebt dan is het echt een kunst om een ruimte lichter te maken. Dit kan je ook mogelijk maken door gebruik te maken van lichte kleuren. En dan niet fel geel, of fel groen, maar eerder zachte lichte tinten en daarnaast doet wit het natuurlijk ook altijd goed. Donkere wanden is in het geval van weinig daglicht echt iets wat af te raden valt. En zeker als je witte muren hebt, dan is het heel goed te combineren met wat licht doorlatende gordijnen. Hierdoor vallen de gordijnen en niet enorm in het ook, en geef je het licht de kans om zich op te vullen in de ruimte.

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen