Oh nee, ik moet aan een leesbril.

Heb je wel eens moeite met het lezen van documenten of een boek? Wij hadden vorige weekend een online pub-quiz georganiseerd voor de familie. Ik heb twee broers met beide een gezin. In totaal deden er drie gezinnen mee aan onze online pub-quiz. We zaten met ons gezin aan tafel met de laptop in het midden. Mijn zoon had de vragen gemaakt en die verschenen dan voor iedereen op het scherm. Ik had moeite om de vragen te lezen, waarop mijn zoon riep “wordt het niet eens tijd voor een leesbril pap?” Ik en een leesbril, dat zou ik in eerste instantie niet echt een goede combinatie vinden.

 

De ‘bril man’

Ondanks de kleine lettertjes was de online pub-quiz een groot succes. Ik heb nog een nagedacht over de opmerking van mijn zoon en ben nu toch maar voor een leuke leesbril aan het kijken. Voor mijn gevoel wordt ik dan echt een ‘bril man’. Gelukkig zijn er tegenwoordig zoveel verschillende modellen dat ik er niet bang voor ben dat ik niks kan vinden. Na een bezoek aan de opticien is toch wel duidelijk geworden dat ik echt aan een leesbril toe ben. Dat is als nieuwe ‘bril man’ aan een leesbril moet vind ik nog wel wennen. Ik heb toch het gevoel dat ik oud wordt als ik aan een leesbril moet. Gelukkig zit het in de familie, mijn broers zijn allebei ook al een ‘bril man’. Zij hebben altijd al slechtere ogen gehad dan mij. Dus het viel ook wel te verwachten dat ik uiteindelijk aan een bril zou moeten.

 

Gezellig brillen passen

Mijn zoon was mee geweest om brillen te passen. We hebben er een uitje van gemaakt en veel gelachen. Wat een hoop keuze is er toch als het gaat om verschillende monturen. We zijn er nu wel een beetje uit welk montuur ik wel kan hebben en welke monturen ik beter kan laten liggen. Gelukkig gaat het maar om een leesbril en hoef ik de bril niet de hele dag te dragen. Het is anders wel echt belangrijk om een goede bril te vinden die bij jou past als ‘bril man’ zijnde. Mijn zoon wist mij ook te vertellen dat als deze ‘bril man’ nu geen passende bril kon vinden, dat we ook online nog konden kijken voor leuke monturen. Ik wist helemaal niet dat websites tegenwoordig als zo modern zijn dat je online brillen kunt passen. Geweldig concept als je het mij vraagt.

 

Het is deze nieuwe ‘bril man’ uiteindelijk gelukt een leuk montuur te vinden. Na goedkeuring van het hele gezin heb ik dan toch mee leesbril besteld. Het zal nog wel even wennen zijn om de bril standaard om mijn neus te zetten als ik iets ga lezen, maar ik ga er vanuit dat dat helemaal goed gaat komen.

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen