4 Oefeningen voor Krachttraining met je Eigen Lichaam

Krachttraining is een uitstekende manier om je lichaam sterker en gezonder te maken. Het kan echter soms lastig zijn om naar de sportschool te gaan of om dure apparatuur aan te schaffen. Gelukkig hoef je niet altijd apparatuur te gebruiken om krachttraining te doen. Je kunt natuurlijk wel een aantal fitness artikelen kopen bij Matchu Sports om het trainen gemakkelijker te maken, maar met je eigen lichaamsgewicht kun je ook effectieve oefeningen doen. Hier zijn 4 oefeningen die je kunt doen om je kracht en spiermassa te vergroten.

Push-Ups

Push-ups zijn een klassieke oefening voor krachttraining met je eigen lichaam. Ze werken voornamelijk op de borstspieren, maar ook op de triceps en schouders. Begin in een plankpositie met je handen op schouderbreedte uit elkaar. Laat jezelf langzaam zakken tot je borst bijna de grond raakt en duw jezelf dan weer omhoog. Doe 3 sets van 10 herhalingen en probeer elke week een paar extra push-ups toe te voegen.

Squats

Squats zijn een geweldige oefening om je been- en bilspieren te versterken. Begin met je voeten op schouderbreedte uit elkaar en buig dan langzaam door je knieën terwijl je je rug recht houdt. Zorg ervoor dat je knieën niet voorbij je tenen komen en dat je je gewicht naar je hielen verplaatst. Kom dan weer omhoog en herhaal dit voor 3 sets van 10 herhalingen.

Planken

Planken zijn een geweldige manier om je buikspieren en je hele lichaam te versterken. Begin in een push-up positie en laat je ellebogen op de grond rusten. Houd je rug recht en je heupen op één lijn met je schouders. Houd deze positie zo lang mogelijk vast en probeer elke week een paar seconden toe te voegen. Doe dit voor 3 sets van 30 seconden.

Lunges

Lunges zijn een geweldige oefening om je bil- en beenspieren te versterken. Begin met je voeten op schouderbreedte uit elkaar en stap dan met één voet naar voren terwijl je je knie buigt. Zorg ervoor dat je voorste knie niet voorbij je tenen komt en dat je achterste knie bijna de grond raakt. Kom dan weer omhoog en herhaal dit met je andere been. Doe dit voor 3 sets van 10 herhalingen per been. Krachttraining hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met je eigen lichaamsgewicht kun je effectieve oefeningen doen om je kracht en spiermassa te vergroten!

 

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen