Mobiel blijven als je lichaam dat niet meer is

Veel mensen krijgen helaas te maken met een minder mobiel lichaam. Dit kan komen door een ongeluk of ouderdom, maar het is hoe dan ook erg vervelend. Allereerst zal het vooral wennen zijn als je niet meer even ergens naartoe kunt lopen. Wat altijd zo vanzelfsprekend was, is dat ineens niet meer. Toch zijn er in deze ver ontwikkelde wereld een hoop hulpmiddelen die je helpen om van a naar b te komen. Welke hulpmiddelen dit zijn én welke de beste keuze is voor jouw situatie, lees je in deze blog. Zo kan je al je bezigheden (of zo veel mogelijk hiervan) weer uitvoeren.

De situatie accepteren

Het lijkt misschien een logische stap, maar voor veel mensen is het lastig. Pas als je er helemaal klaar voor bent kun je een goede keuze maken voor een hulpmiddel. Het moet namelijk niet zo zijn dat je te veel hooi op je vork neemt en iets kiest dat niet geschikt is voor jou. Neem dus de tijd om het feit dat je niet meer zo kan lopen als voorheen te verwerken. Je zal merken dat het maken van keuzes omtrent je mobiliteit je beter af zullen gaan. Of je gaat kiezen tussen rollators, looprekken of een scootmobiel, je komt er door te accepteren dat je niet meer ‘gewoon’ kunt lopen sneller uit.

Ben je veel thuis?

Tijdens het maken van je keuze moet je een paar dingen meenemen. Zo is het belangrijk om voor jezelf na te gaan of je veel thuis bent. Een looprek is een voorbeeld van een hulpmiddel dat vooral thuis werkt. Als je al wat ouder bent  en niet veel de deur uit gaat is dit een perfect middel voor thuis. Het biedt steun en helpt je hierdoor goed om van de ene naar de andere kamer te verplaatsen. Voor de momenten dat je naar buiten gaat is het echter wel handig om een extra instrument te gebruiken.

Voor de avonturiers

Iedereen met een druk leven of in ieder geval met veel activiteiten buitenshuis zijn rollators handig. Meestal zien we ouderen met rollators in de supermarkt, op de bushalte en noem maar op. We kunnen er dus vanuit gaan dat je door te kiezen voor rollators niet wordt tegengehouden om standaard dingen te doen. Ook heb je niemand nodig zoals bij een rolstoel. Het zijn heel handige hulpmiddelen, omdat ze je ondersteunen tijdens het lopen én de mogelijkheid bieden om te zitten. Vaak zijn ze licht van gewicht en kun je ze gewoon optillen. Kortom, met een rollator kan je veel meer dan met een looprek of rolstoel.

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen