Omega 3 + Visolie kunnen je helpen

Je lijf is de hele dag voor je aan het werk. Je loopt eens wat, je zit een tijd op je bureaustoel, je hangt voor de tv en heel soms ga je zelfs even sporten. Het lijkt niet zoveel, maar alle onderdelen van je lijf moeten wel goed met elkaar samenwerken om dat allemaal voor elkaar te krijgen. Je moet dus goed voor je lijf zorgen. Dat doe je natuurlijk door gezond en gevarieerd te eten. Maar wat nu als je vegetarisch of zelfs veganistisch bent? Dan loop je wel kans op tekorten. Tekorten van vitamines en mineralen die je niet zomaar even opvangt. Omega 3 + Visolie is zo’n supplement voor stofjes waar jij wellicht een tekort van hebt. Voor je met supplementen gaat beginnen, overleg je natuurlijk even met je (huis)arts, want een teveel opbouwen is ook niet verstandig.
Omega 3 + Visolie

Is het altijd slim om supplementen te nemen?

Nee. Soms is het simpelweg niet nodig. Daarom kun je maar beter zorgen dat je goed weet welke eventuele tekorten je hebt, voor je eraan begint. Je huisarts of de internist zal in veel gevallen een bloedonderzoek laten uitvoeren. Met de resultaten hiervan kun je aan de gang. De term “baat het niet, dan schaadt het niet” is leuk bedacht, maar geldt zeker niet voor alle voedingssupplementen.

Eet gevarieerd en verstandig

We houden allemaal wel van een snack zo op z’n tijd. Maar zo’n snack hoeft echt niet altijd maar ongezond te zijn. Kies eens voor een toastje met vette vis zoals zalm of sardines (ook uit blik zijn deze nog steeds goed voor je!). Je hebt dan lekker iets te knabbelen en je helpt je lijf een handje. Ook kun je bijvoorbeeld eens een tosti maken met gerookte zalm en roomkaas. Natuurlijk doe je dit niet iedere dag, maar het advies is om minimaal twee keer per week vette vis te eten. Online kun je daar heel veel recepten voor vinden. Ook voor vis op de barbecue bijvoorbeeld. Doe er je voordeel mee!

Wat kun je nog meer doen voor een gezonder lijf?

Door veel water te drinken, tot wel twee liter per dag. Dat is niet alleen verstandig, maar ook nog de goedkoopste manier om je dorst te lessen. Door water te drinken voor iedere maaltijd zorg je voor een wat voller gevoel en zul je minder eten. Je kunt eventuele Omega 3 en Visolie capsules of andere supplementen ook gewoon met water innemen. Ze zeggen toch altijd dat vis moet zwemmen? Daar zorg je dan voor!

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen