Alles wat je moet weten over orthopedische schoenen

Last van je voeten na een dagje struinen in de stad of na een nachtje dansen op de dansvloer? Daar hebben we bijna allemaal wel last van toch? Maar wat nou als je na een paar uur al last hebt van je voeten of zelfs erger, last van je onderrug, schouders of zelfs nek? Dan kan het zijn dat je de verkeerde schoenen draagt. In dit blog lees je alles wat je moet weten over orthopedische schoenen.

De stand van je voeten

De stand van je voeten bepaald voornamelijk wat voor soort schoenen je eigenlijk zou moeten dragen. Echter weten maar weinig mensen dit of heeft iemand geen zin om zich hier in te verdiepen. Er zijn maar weinig mensen met een normale voetenstand en juist of deze voetenstand zijn de meeste schoenen ontworpen. De zool is relatief dun en de rest van de schoen geeft weinig steun. Voeten in de normale voetstand kunnen zichzelf “dragen als het waren en hebben deze steun dus niet nodig. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen met een afwijkende voetstand. De platvoet of doorgezakte voet is het meeste bekend en geeft ook het meeste problemen.

Wat lossen orthopedische schoenen op?

Orthopedische schoenen kunnen een verkeerde voet stand oplossen en het lichaam ondersteunen. Draagt iemand met platvoeten of doorgezakte voeten de verkeerde schoenen dan zal het balans in het lichaam niet meer goed verdeeld zijn. Er komt bijvoorbeeld meer druk op knieen en heupen. De spannend zal doortrekken naar de rug en nek waardoor er op een gegeven moment lichamelijke ongemakken zullen ontstaan. Alleen maar omdat iemand niet de juiste schoenen draagt. De orthopedische schoenen zijn zo ontworpen dat de zool voldoende steun biedt aan de voeten en de voeten als het ware iets licht. Hierdoor komen de voeten weer in hun normale stand waardoor de balans weer mooi gelijkmatig verdeeld is. Orthopedische schoenen voorkomen dus lichamelijke ongemakken of lossen deze op als de lichamelijke ongemakken er al zijn.

Zijn deze schoenen iets voor mij?

Als je niet precies weet welke stand jouw voeten heeft dan kan het nuttig zijn om een specialist er naar te laten kijken. Hierdoor kun je namelijk jouw schoenen mooi aan je voeten aanpassen. En mocht je snel last hebben van je voeten of al enige lichamelijke ongemakken hebben? Dan is de kans groot dat jij orthopedische schoenen nodig hebt. Deze zullen jouw zeker helpen!

 

 

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen