De voordelen van yoga met een yoga mat voor jouw mentale gezondheid

Yoga is goed voor lichaam en geest. Waar dit eerst een zweverig imago had, zie je het nu steeds meer mensen doen. Online kan je veel yogalessen vinden, ook vind je ze in de sportschool en in speciale yogascholen. Maar wat zijn nu de voordelen van yoga? Waarom doe je yoga met een yoga mat? En wat zijn de redenen om een meditatiekussen te gebruiken? Je leest het in dit artikel.

Voordelen van yoga

Yoga heeft verschillende voordelen. Door deze sport regelmatig te beoefenen vergroot je jouw flexibiliteit. Je stretcht je spieren, waardoor je veel flexibeler wordt. Door het stretchen van je spieren verbeter je jouw lichaamshouding en worden je spieren sterker. Daarnaast helpt yoga je om diep te ontspannen. Je doet ontspanningsoefeningen die je geest laten ontspannen. Het is dus vooral goed tegen stress, daarnaast krijg je meer energie door yoga en meditatie. Er zijn verschillende soorten yoga; waar je met power yoga fysiek wordt uitgedaagd door verschillende oefeningen te doen en het hele lichaam betrokken is, daar is yin yoga het tegenoverstelde van. Met deze yogasoort ben je bezig met liggende en zittende oefeningen waarbij je de spieren juist ontspant. Er wordt lichte druk uitgeoefend op de spieren. 

Doe yoga met een yoga mat

Yoga voer je uit op een yoga mat, deze komen in verschillende soorten. Ieder type yoga mat heeft weer andere eigenschappen. Het is belangrijk om op zoek te gaan naar de juiste yoga mat. Kies een yoga mat die aansluit bij jouw wensen; een dunnere yoga mat is namelijk stabieler bij de uitvoering van balansoefeningen. Een dikke mat zorgt juist voor meer comfort. Ook is het belangrijk om naar de lengtes van de yoga mat te kijken, je wilt immers een mat die aansluit bij jouw lichaamslengte.

Redenen om een meditatiekussen te gebruiken

Een meditatiekussen is onmisbaar geworden tijdens je yoga sessie. Yoga wordt vaak afgesloten met meditatie, en hoe fijn is het als je dat op een meditatiekussen kan doen? Het zorgt namelijk voor veel minder afleiding tijdens je meditatie. Als je met een rechte rug zit kan je langer in dezelfde meditatiehouding zitten. Je zit met het kussen namelijk veel comfortabeler, wat ervoor zorgt dat je minder ongemak ervaart. Zo’n kussen helpt dus ook als je fysieke klachten hebt. Het meditatiekussen is een steuntje in de rug. Vooral als je bekkenklachten ervaart is een meditatiekussen ideaal, want het ondersteunt je bekken. Kies dus voor een meditatiekussen zodat jij je volledig kunt focussen op het mediteren zelf, en je niet bezig hoeft te houden met je houding.

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen