Padellen: tennissen, maar dan net even anders!

De meeste mensen zullen er niet van gehoord hebben: padel. Wat is deze sport precies, en welke benodigdheden heb je ervoor nodig? Het is eigenlijk net als tennis. Maar dan net even anders! Het is namelijk een combinatie van squash, beachball en tennis. En je speelt het met twee tegen twee spelers op een baan met vier glazen wanden. De ballen zijn bijna hetzelfde als bij tennis, maar het racket verschilt duidelijk qua vorm: je hebt hybride, ronde en teardropvormen. Als beginner kies je een rond racket. Hiermee zul je de bal namelijk eerder raken. Professionals kiezen voor een teardropvorm. Daarmee zul je de bal geheid hard raken! Al deze rackets zijn er uiteraard in diverse flitsende kleuren. Online kun je veel mooie padel rackets vinden, zelfs een zilver en gouden variant. De padelrackets die je online kunt kopen zijn ook beschikbaar in de gerenommeerde merken. 

Wat heb je verder nodig?

Indien je gaat padellen komen goede padel schoenen ook van pas, zodat je veel grip op de baan hebt tijdens het springen en vliegen en niet snel uitglijdt. Ook deze zijn er te kust en te keur, kijk vooral eens online voor een stel stoere padel schoenen. Een comfortabele schoen, die licht om de voet zit. Je kunt ze in allerlei blitse kleuren kopen zoals fluoriserend geel, blauw en roze, maar ook kun je natuurlijk kiezen voor klassiek wit. Zo is er altijd wel een schoen die bij jouw outfit past om het padellen compleet te maken. Er zijn diverse modellen beschikbaar, met verschillende zolen voor diverse ondergronden. Zo kun je altijd de perfecte schoen kopen, en ook de padelschoen is er in de bekende gerenommeerde merken. 

En dan, heb je nog ballen nodig!

De stoere sportieveling kan zeker aan deze sport beginnen. Na enig oefenen zul je het al onder de knie hebben en zul je merken hoe leuk het is! Natuurlijk heb je dus ook padelballen nodig om hier aan te beginnen en ook deze zijn online weer volop te koop. De padelballen zien er ongeveer zo uit als normale tennisballen, maar zijn toch anders. Want, bij padel heb je een speciale bal nodig. Deze heeft een lagere druk en is ook wat kleiner dan de normale tennisbal. Je zult daardoor merken dat hij minder heftig stuitert, en je hoeft ook minder hard te slaan. Ook hierbij kun je ze in diverse bekende merken verkrijgen. Je kunt ze in een koker krijgen of in een doos. En wil je je outfit echt helemaal compleet maken? Dan kun je bijvoorbeeld ook nog padelsokken, bandana's, caps en bidons aanschaffen.

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen