Werken in hoge temperaturen? Gebruik een koelvest!

Lange, warme zomers

Of het nu door de klimaatverandering komt of het is gewoon toeval, de zomers worden steeds warmer. Afgelopen juli en augustus, heeft Nederland de warmterecords gebroken en zaten de stranden en zwembaden vol met mensen die verkoeling zochten. Onderzoek wijst uit dat we de komende jaren meer van dit soort zomers gaan beleven. Heerlijk wanneer je vakantie hebt, maar de mensen die in de zomermaanden moeten werken, hebben minder plezier. Hoe prettig zou het zijn dat je iets kon aantrekken wat verkoeling geeft. Het koelvest was al bekend onder motorrijders. Vooral wanneer je als motorrijder een vakantie onderneemt naar zuidelijke landen, dan is een koelvest ideaal. Koelvesten zijn onder zeer warme omstandigheden getest en hebben inmiddels hun diensten bewezen. Wanneer deze vesten geschikt zijn om onder warme omstandigheden op de motor te gebruiken, dan zijn ze ook prima om te dragen tijdens werkzaamheden in de warmte.

Hittebelasting

Hittebelasting zal in de toekomst een steeds groter probleem gaan vormen, voor mensen die buiten, in de hete zon hun arbeid moeten verrichten. Denk daarbij aan de straatmaker, de wegwerker of fabriekspersoneel, die in een warme industriehal moeten werken.
Nieuwe technologieën
De nieuwste technologie op het gebied van koelproductie, die moeten helpen om verkoeling te krijgen onder té warme werkomstandigheden, zijn gevonden in het product koelvesten. De hittebelasting wordt voor een groot deel weggenomen, men kan weer op een comfortabele manier werk verzetten. Het gevolg van het dragen van een koelvest geeft werkmensen meer energie en zorgt voor meer veiligheid.

Verschillende technieken

Koelvesten zijn er in een aantal varianten. Voor de juiste momenten, het juiste koelvest dragen.

Verdampingsvesten

Vesten die gebaseerd zijn op verdamping hebben een klein waterreservoir. Het koele water gaat door het gehele vest en geeft een aangenaam gevoel, tijdens werken in de buitenlucht.
de verdamping geschiedt door gaatjes aan de buitenzijde van het vest, en doen dit gedurende een uur of 8. Het water blijft dus tijdens een werkdag van 7 à 8 uur op de juiste temperatuur.

Vesten met coolpacs

Vesten met een coolpac zijn uitermate geschikt voor korte werkzaamheden tijdens hitte in de buitenlucht. Zelfs in de felle zon, zonder een verkoelend windje zijn deze vesten prima te gebruiken en blijf je gewoon op je eigen lichaamstemperatuur van 37 graden. Koelingselementen in dit vest zijn uiteraard verwisselbaar. Deze vesten passen onder kleding, zoals een overall. Uitermate geschikt voor bijvoorbeeld brandweermensen.

Onderdompeling

Deze koelvesten moeten om verkoeling te krijgen, helemaal ondergedompeld worden in water. De waterdichte laag zorgt er voor dat jij zelf droog blijft. Het duurt 8 uur, voordat het water helemaal is verdampt. Je kunt al deze uren comfortabel werken. Alle soorten koelvesten zijn licht in gewicht, nauwsluitend, gebruiksvriendelijk en aangenaam om te gebruiken met grote hitte. Het koelen van de bloedsomloop geeft tijdens werkzaamheden een prettig en comfortabele werkdag. Chemicaliën en gels etc., zijn absoluut niet nodig.

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen