Een nieuwe grasmaaier

Nu de temperaturen omhoog gaan en de eerste zonnestraaltjes weer doorkomen, rukken we allemaal collectief uit naar terrassen, parken en tuinen. BBQ aan, stoeltje op lig-stand en voetjes in een zwembadje. Zo zat menig mens er vorige zomer bij en ik durf te wedden dat we weer zo’n prachtige zomer tegemoet gaan. Toen de eerste mooie lentedag van 2019 in aantocht was, schrok ik even toen ik mijn tuin in keek. Die heb ik in de winter niet zo goed onderhouden en ik denk dat er genoeg andere tuineigenaren zijn die zich van dezelfde fout schuldig hebben gemaakt. Los van de tegels waar wel even een goede hogedrukspuit overheen mocht, mocht het onkruid en mijn gras wel weer even gemaaid worden. Toen ik echter naar de schuur ging voor de grasmaaier, bleek deze stuk te zijn. Jammer! Ik ben snel naar het tuincentrum gegaan om te kijken wat voor grasmaaier ik deze keer zou aanschaffen. Hieronder een overzicht van de soorten grasmaaiers waar ik uit moest kiezen in het tuincentrum.

Elektrische grasmaaier

Omdat ik een handgrasmaaier gewend ben, klonk een elektrische grasmaaier mij als muziek in de oren. De elektrische grasmaaier werkt op stroom. De messen van de grasmaaier hakken systematisch het gras af en het enige wat je hoeft te doen is de grasmaaier over het gras duwen. Ideaal toch! Ik heb er wel een lang verlengsnoer bij gekocht, want de grasmaaier moet natuurlijk wel in een stopcontact. Ik heb in mijn schuur of buitenshuis helaas geen stopcontact, maar dat is met een verlengsnoer zo opgelost. Kies bij deze voor eentje die goed werkt, zoals een Makita grasmaaier of een Gardena grasmaaier!

Handgrasmaaier

Toen ik in het tuincentrum stond bij alle technische en moderne grasmaaiers, besefte ik me dat de handgrasmaaier die ik had behoorlijk outdated was. Toch zijn er ook voordelen te bedenken voor de handgrasmaaier. Allereerst is de handgrasmaaier een stuk goedkoper dan de elektrische grasmaaier. Vooral in aanschafkosten, maar als je zeer fanatiek bent in het maaien van gras, zal het ook in energiekosten iets schelen! Een ander voordeel is dat het maaien van gras met een handgrasmaaier ook een beetje een workout is. Heb je die hamburger van de BBQ nóg meer verdiend!

Robot grasmaaier

Voor iemand die altijd ouderwets met een handgrasmaaier over het gras heeft staan duwen en trekken, is dit wel één van de bizarste dingen die ik ooit heb gezien: een robot grasmaaier. Deze grasmaaier zet je aan en gaat jouw gras af, tot het volledig is gemaaid. De robot voelt aan wanneer het gras ophoudt en waar bijvoorbeeld tegels beginnen, en blijft zo op het gras. Bizar! Daar hangt overigens ook een behoorlijk prijskaartje aan.

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen