Ik als mantelzorger van mijn oma

Sinds een aantal jaar ben ik mantelzorger geworden van mijn oma. Mijn oma kan op zich nog wel veel zelfstandig, echter is de mobiliteit in de afgelopen jaren flink afgenomen. Mijn oma kan bijvoorbeeld niet meer zelfstandig boodschappen doen, de wandelingen zijn dan gewoon te lang. 2 jaar terug kreeg zij de mededeling dat haar rijbewijs werd ingenomen dus dat nam ook een heel groot stuk zelfstandigheid af.
Vorige week vroeg mijn oma of ik een oplossing had voor de tv in de slaapkamer. De tv staat voor haar te laag op de kast dus zij kon vanaf bed geen televisie meer kijken. Uiteraard zijn daar meerdere oplossingen voor. Ik besloot snel te handelen voor mijn oma.

 

Oplossing tv was snel gevonden

Al vrij snel werd mij geadviseerd om een tv beugel te bestellen. Wel een tv beugel speciaal voor haar televisie merk. Via internet was de tv beugel gemakkelijk te bestellen. Na een aantal dagen werd de beugel netjes thuisbezorgd en kon ik aan de slag.
het monteren ging met een aantal pluggen en schroeven, al ben ik niet heel handig met klussen, dit ging mij gemakkelijk af. Ik hield te beugel tegen de muur waardoor ik op alle boorgaten een stip met een potlood kon zetten, toen de eerst de pluggen gemonteerd en daarna pas de tv beugel bevestigd. Het was een werkje van ongeveer een kwartier. Daarna kon ik voorzichtig de televisie op de beugel schuiven, klaar was kees.

 

 

Een blije oma als gevolg

Toen de klus geklaard was, wist mijn oma niet hoe vaak zij mij moest bedanken. Ze liep er namelijk al maanden tegen aan dat zij op tijd uit bed moest komen om het journaal te bekijken. Nu kan ze gewoon vanaf haar “luie” bed alles bekijken wat zij maar wilt. De tv beugel was maar een kleine aanpassing, toch merk ik dat er meer aanpassingen moeten komen. Zo lijkt het mij een heel goed idee om via een tablet, waar ze verder niks mee hoeft te doen, een soort camerasysteem te gebruiken. Zo kan ik thuis zien of er iets aan de hand is. Niet dat ik wil filmen in de slaapkamer hoor, eerder op het pad en in de tuin. Mijn oma is nu gewoon niet meer in staat om zichzelf af te weren. Vorige week was er nog een oud echtpaar beroofd en mishandeld en dat zou ik mijzelf nooit vergeven als dit met mijn oma gebeurt. Gelukkig is er tegenwoordig zoveel moderne technologie wat ook veel meer veiligheid biedt!

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen