Motor verzekeren, hoe werkt dat?

Heb je net een nieuwe motor gekocht? Gefeliciteerd, maar voordat je de motor mag gebruiken moet deze verzekerd zijn. Je motor verzekeren is namelijk wettelijk verplicht op het moment dat je deze in het verkeer wilt gebruiken. Dit geldt natuurlijk ook voor de auto, maar ook voor de motor is dit wettelijk verplicht. Wil je de beste motorverzekering afsluiten voor je motor? Dan moet je rekening houden met verschillende factoren. Je wilt namelijk niet teveel betalen voor je verzekering, maar wel de juiste dekking hebben. Als de motor behoorlijk nieuw is, kan het vervelend zijn als de verzekering niets vergoed. Waar moet je precies op letten bij het verzekeren van een motor? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat  je er meer over te weten komt.

Verschillende motorverzekeringen

Ben je van plan om je motor te verzekeren? Dan moet je eerst goed kijken naar de verschillende soorten motorverzekeringen. Je hebt natuurlijk verschillende verzekeraars, maar er zijn ook 3 verschillende soorten. Je hebt een WA-verzekering voor motors, beperkt cascoverzekering en een allrisk motorverzekering. Je motor verzekeren is iets wat je niet even snel wilt beslissen en hier moet je goed over nadenken. De meeste mensen met een goedkope motor, kiezen voor een WA-verzekering. Deze vergoed namelijk de schade bij een ongeluk als deze niet je eigen fout is. Bij een allrisk verzekering ligt dit anders en wordt de schade ook vergoed als je zelf fout zit. Vooral bij motoren met een hoge cataloguswaarde is het belangrijk dat je kiest voor een allrisk verzekering. 

De premie die je moet betalen voor je motorverzekering kan hoog uitvallen als je een laag eigen risico hebt. De meeste mensen kiezen daarom voor een hoog eigen risico, zodat ze weinig premie hoeven te betalen. Maar hoe vind je nu de juiste verzekeraar? Hieronder kun je hier meer over lezen.

Online motor verzekeren

In het verleden belde je een verzekeraar en kon je op deze manier eenvoudig een verzekering afsluiten. Toch was dit soms moeilijk en is het tegenwoordig heel eenvoudig om op het internet je motor te verzekeren. Online motor verzekeren is eenvoudig en je kunt de diverse aanbieders makkelijk met elkaar vergelijken. Kijk hierbij niet alleen naar de prijs van de verzekering, maar ook naar de kwaliteit van de aanbieder. Veel mensen hebben namelijk problemen met een verzekeraar en dit wil je voorkomen. Neem daarom contact op met de verzekeraar en vraag een offerte aan.

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen