De drie voordelen van een zakelijke rekening

Het is eindelijk zover. Je hebt je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, en nu bent nu officieel eigenaar van je eigen bedrijf. Gefeliciteerd! Maar het inschrijven van je bedrijf is slechts het begin. Er moeten immers nog vele andere dingen geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van een zakelijke lening, of het openen van een postbus. Deze stappen mogen dan misschien niet wettelijk verplicht zijn, maar ze zijn minstens nét zo belangrijk voor een goede start van je bedrijf. Je wilt immers een professionele indruk achterlaten op (potentiële) klanten. Mocht je toch nog twijfelen, dan hebben wij hieronder de drie grootste voordelen van een zakelijke rekening, even voor je op een rijtje gezet.

Een goede balans tussen werk en privé

Veel ondernemers vinden het belangrijk om werk en privé gescheiden te houden. Toch kan dat lastig zijn wanneer je de baas bent van je eigen bedrijf. Daarom is het slim om al vanaf het prille begin de zakelijke en privé financiën van elkaar te scheiden. Zo voorkom je dat de verschillende inkomsten en uitgaven door elkaar gaan lopen. Door een zakelijke rekening te openen kun je jezelf namelijk gemakkelijk iedere maand een salaris laten uitbetalen. Het geld dat overblijft op de rekening van je bedrijf, is dan ook bedoeld voor alle kosten die komen kijken bij het runnen van je eigen onderneming.

Een professionele uitstraling

Steeds meer bedrijven maken gebruik van online bankieren. Dit betekent dat klanten gemakkelijk geld kunnen storten op rekening van het bedrijf. Bijvoorbeeld wanneer er diensten of producten worden besteld. Het is, voor de klanten, dan wel zo prettig wanneer het geld op naam van het bedrijf kan worden overgemaakt. Dit zorgt er niet alleen voor dat mensen de naam van het bedrijf beter onthouden, maar komt ook betrouwbaar en veilig over. Wanneer mensen hun geld overmaken naar een rekeningnummer met persoonlijke naam, voelt dat toch minder als een zakelijke transactie. Dit zou klanten zelfs kunnen afschrikken. Om dit alles te voorkomen, is het dus slim om een zakelijke rekening af te sluiten op naam van jouw bedrijf.

Het uitbesteden van de boekhouding

Veel ondernemers besteden tegenwoordig hun boekhouding uit aan een professioneel boekhouder. Deze boekhouder krijgt inzage in alle financiële documenten, en zorgt er vervolgens voor dat jouw financiële overzicht helemaal op orde is. De meeste boekhouders zullen het op prijs stellen wanneer je een officiële zakelijke bankrekening hebt. Wanneer je niet beschikt over een zakelijke bankrekening, word je namelijk gedwongen om ook al je persoonlijke inkomsten en uitgaven te openbaren. Mocht je nog meer willen weten over de voordelen van een zakelijke lening? Dan kunt u altijd terecht bij zakelijkbankieren.nl.

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen