Het ondernemerschap als koudwaterbad

Met een beetje fantasie lijkt het leven op de wildwaterbaan van een tropisch zwembad. Uw leven begint rustig in een aangenaam binnenbad. Dan gaat u door de plastic slierten naar buiten en laat u zich rustig meevoeren door de stroming. Alles wordt voor u bepaald. U gaat naar een basisschool in de buurt. Daarna stroomt u door naar een middelbare school op uw niveau. De stroming is inmiddels wat woester en u moet wel een beetje uw best doen om niet kopje onder te raken. U neemt een baan in loondienst, u werkt tot uw 67ste en dan voert de baan u weer terug naar het binnenzwembad. Hier neemt de stroming af en kun u rustig dobberend naar het einde. Dit is de route die de meeste mensen kiezen. Er is echter ook een andere mogelijkheid. Ergens in het midden van de baan kunt u het water uitklimmen (koud!) en een stukje lopen naar een klein, rond koudwaterbad. Alleen de doorzetters onder ons durven hier in te springen. Dit zijn de ondernemers!

Ondernemen is eerst een beetje eng

Als u in het koudwaterbad plonst, is dat in het begin een beetje eng. Het koude water neemt u in een beklemmende omhelzing in u voelt een neiging om te hyperventileren. Het helpt om dan een ademhalingstechniek toe te passen. Zo krijg u zichzelf weer onder controle. En na een tijdje voelt u zich eigenlijk wel lekker. Sterker dan voorheen. Dit is hetzelfde bij het ondernemen. De meeste ondernemers moeten eerst een zakelijke lening afsluiten om hun onderneming op te starten. Dit is eng, want als het mislukt zult u al dit geld weer terug moeten betalen. Ook hier helpt het om een paar technieken toe te passen.

Een zakelijke bankrekening om het koude water te trotseren

Een van deze technieken, is het afsluiten van een gratis zakelijke bankrekening via zzpdaily.nl. Hiermee zorgt u voor een soepele start als ondernemer. Zaken en privé blijven gescheiden met een zakelijke bankrekening. Op deze rekening kunt u vervolgens het geld laten storten dat het startkapitaal vormt van uw onderneming. Daarnaast zijn er allerlei handige tools waarvan u gebruik kunt maken. Zo kunt u eenvoudig inzichtelijk maken wat er binnenkomt en wat er uitgaat. Zodra dit in balans is, uw onderneming zijn vruchten begint af te werpen en de eerste omzetcijfers kunnen worden genoteerd, dan voelt u langzaam hoe uw ademhaling stabiliseert. Het koude water voelt best lekker. Het is nog steeds koud, maar u voelt zich een hoop sterker dan voordat u het bad in sprong. Dit is wat het ondernemerschap zo mooi maakt!

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen