De voordelen van het beoefenen van een vechtsport!

Dat bewegen gezond is weten we inmiddels allemaal wel al. Toch hoeft bewegen niet altijd te betekenen dat je jezelf een uur moet afmatten in de sportschool. Er zijn nog zoveel meer soorten manieren waarbij je aan je fysieke gezondheid kan werken. Hardlopen, fietsen, zwemmen, touwtje springen en zelfs het beoefenen van een vechtsport zijn prima manier om gezond te blijven. Wist je trouwens dat het beoefenen van een vechtsport, naar fit en gezond blijven, nog meer voordelen heeft? In dit blog zetten we alle voordelen voor je op een rijtje.

Zelfbeheersing en discipline

Er bestaan een tal van soorten vechtsporten. Denk maar een aan MMA, kickboksen, karate, judo, kung fu en taekwondo. Ondanks dat al deze soorten vechtsporten onderling van elkaar verschillen hebben ze ook een aantal dingen gemeen. Zo zijn zelfbeheersing en discipline twee hele belangrijke componenten wanneer je deze sport beoefent. Bij deze sporten wordt er namelijk niet alleen getraind op het leren vechten. Er gaat nog een hele traject aan vooraf waar ook andere elementen worden besproken en van groot belang zijn. Vooral het kunnen creëren van de juiste balans is bij iedere soort vechtsport een belangrijk uitgangspunt.

Controle over je lichaam

Ons lichaam zit complex in elkaar. We bewogen onszelf voor minimaal 80 procent zonder dat we daar bewust bij nadenken. Neem als voorbeeld maar eens je ademhaling. Onze ademhaling is een van de belangrijkste functies van ons lichaam. Wanneer we geen adem halen zullen we niet voldoende zuurstof binnen krijgen om ons lichaam in werking te houden maar hoe vaak haal jij nu bewust adem? Door een vechtsport te beoefenen leer jij je lichaam een stuk beter kennen en krijg je er ook meer (bewuste) controle over. Op sommige momenten kan dat heel waardevol zijn voor jezelf.

Zelfvertrouwen

Nog een voordeel wat je behaalt uit het beoefenen van een vechtsport is de groei in je zelfvertrouwen. Door alles wat je leert en doet zal je zelfvertrouwen een stuk worden uitgebreid. Je leert je lichaam te respecteren en ziet wat je eigenlijk allemaal kan. Waarschijnlijk veel meer dan dat je ooit hebt durven dromen. Je voelt je sterker en energieker. Het beoefenen van een vechtsport laat je groeien op zoveel verschillende punten dat je meer traint dan je lichaam alleen.

Wil jij graag een vechtsport beoefenen bij jou in de buurt? Er zijn een tal van websites waar je een overzicht kunt vinden per stad op per gemeente. Wanneer je bijvoorbeeld martial arts in Den Haag wilt gaan doen dan kijk je terecht bij Ko Fighting Fitness. Ook wanneer je wilt Kickboksen in Den Haag ben je bij hun aan het goede adres. 

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen