De juiste plant vinden voor in je slaapkamer

Wanneer je op zoek bent naar een leuke plant om thuis neer te zetten, dan is het mogelijk dat je door de bomen het bos niet meer kan zijn. Er zijn namelijk zo ontzettend veel planten te vinden dat kiezen soms lastig zijn. In dit artikel worden er een aantal aspecten beschreven waar je op kan letten als je een plant gaat kopen. Om te beginnen is het belangrijk dat je een beetje van jezelf kan inschatten hoeveel verzorging je de planten kan en wil geven. Er zijn namelijk planten die een intensieve verzorging nodig hebben, dit kan lastig zijn als je niet vaak thuis bent, of van jezelf weet dat je nog wel eens vergeet om een plant op tijd water te geven. Wanneer je jezelf hierin herkent dan kan de drakenbloedboom, ook wel de dracaena plant een geweldige oplossing voor je zijn. Dit is een namelijk een oersterke plant die echt overal kan groeien en ook nog eens weinig verzorging nodig heeft. Deze plant heeft maar een keer in de 3 tot 6 weken water nodig. Dit is dus heel handig als je zelf vergeet water te geven of vaak weg van huis bent. 

Een plant in de slaapkamer

Een ander iets waar je op moet letten bij het kopen van een plant is de plaatsing in je huis. Sommige planten hebben namelijk veel zon nodig, dus als je een slaapkamer hebt met weinig zon overdag, kan dit voor sommige planten lastig zijn. Dit maakt de selectie alweer kleiner en dus misschien makkelijker om te kiezen. Wanneer je ook specifiek opzoek bent naar een slaapkamer plant, dan zijn er verschillende voordelen die een plant in de slaapkamer kan bieden. Om te beginnen zorgt een plant voor het reinigen van de lucht, dus zal je een betere luchtkwaliteit in je kamer hebben. De plant zal er ook voor zorgen dat je minder stress ervaart. Door een combinatie van deze twee zal als het goed is ook je slaapkwaliteit erop vooruitgaan. Een plant in je slaapkamer kan dus een heel goed idee zijn.  

Zuurstof productie

Er zijn verschillende planten die het goed doen in de slaapkamer. Een van die planten is de sansevieria. Deze plant produceert in de nacht meer zuurstof dan overdag. Verder heeft ook deze plant niet heel veel aandacht nodig. Een andere optie voor in de slaapkamer is een aloë vera plant. Dit is een vetplant die ook niet zoveel verzorging nodig heeft. Het laatste waar je op moet letten is de maat. Hoeveel ruimte heb je voor de plant en hoe groot kan de plant worden. Als je deze criteria gebruikt zal het waarschijnlijk een stuk makkelijker worden om de juiste plant voor de juiste kamer te kunnen vinden.  

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen