Wonen binnen of buiten de stad

Nederland is een ontzettend dichtbevolkt land en zowel Nederland als de rest van de wereld lijkt meer te verstedelijken. Steeds meer mensen wonen en werken in de grote steden. In Nederland zijn dit natuurlijk de grote steden in de randstad. Wereldwijd zijn er steeds meer miljoenensteden waar gigantisch veel inwoners in wolkenkrabbers wonen. Alhoewel er in Nederland nog niet zoveel wolkenkrabbers zijn, leven toch meer mensen in kleinere appartementen in een grote stad. Maar is dit wel de fijnste manier om te wonen? In dit artikel bespreken we de voor en nadelen van leven in een grote stad.

Meer werk

De reden dat veel mensen in een van de grote steden wonen is omdat er veel en beter betaald werk te vinden is. Het nadeel is natuurlijk wel dat wanneer je in een grote stad woont je gelijk ook meer betaald voor huur bijvoorbeeld. Je verdient dus meer maar maakt ook meer kosten.

Veel te doen

Naast dat er meer werk is, is er in de grote steden natuurlijk ook altijd meer te doen. Zeker voor jonge mensen is het leuk om in een grote stad te wonen. Er zijn altijd feestjes, veel uitgaansgelegenheden, sportverenigingen, studentenverenigingen etc. het is niet voor niets  dat de meeste jonge mensen in een grote stad willen gaan studeren. Veel mensen die van hun studie afkomen besluiten dan ook zeker de eerste jaren van hun carrière nog in de grote stad te wonen. Maar uiteindelijk komt er wel een moment dat veel mensen ook de nadelen van de grote stad zien.

Nadelen

De grote steden bieden over het algemeen weinig ruimte en hebben hoge woonkosten. Daarnaast is er ook veel geluidsoverlast, drukte en is het minder veilig. Zeker wanneer jonge koppels aan een gezin beginnen is het aantrekkelijk om naar een rustigere plek te verhuizen buiten de stad.

Beste van beide werelden

Toch is er een mogelijkheid om het beste van beide werelden te hebben. Je kunt bijvoorbeeld net buiten de grote stad gaan wonen en werken. Ikzelf wilde op een rustigere locatie wonen en werken maar tegelijkertijd toch dicht bij Rotterdam zijn. Zo zocht ik naar vacatures Ridderkerk om daar een baan te vinden en te wonen. Tegelijkertijd kan ik vanuit Ridderkerk heel gemakkelijk in slechts een half uur in de stad van Rotterdam zijn. Dit is ideaal wanneer er leuke activiteiten in de stad zijn of ik wil gaan stappen. Daarom is dit naar mijn mening de beste manier om te wonen. De huur is natuurlijk ook een stuk lager in Ridderkerk.

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen