Thuis sporten of op een sportschool? Dit zijn de verschillen!

Zoek je, net als vele anderen, ook een manier om weer van die nare coronakilo’s af te komen? En twijfel je daarbij of je het zelfstandig thuis gaat proberen of dat je naar een sportschool wil? Hier zijn wat voor- en nadelen van thuissporten versus sporten op een sportschool.

Thuis sporten

Wanneer je thuis wil gaan sporten, zal je eerst aan de volgende zaken moeten denken. Thuis krijg je geen professionele begeleiding. Er is niemand die je pusht om door te gaan, tenzij je het vraagt aan een van je gezinsleden of huisgenoten uiteraard. Er is geen fysio aanwezig, dat je tegenwoordig wel veel ziet in sportscholen. Daarnaast is er geen professionele begeleiding als het gaat om voeding. Je zal daarnaast eerst apparatuur moeten aanschaffen, om lekker te kunnen sporten. Denk bijvoorbeeld aan een crosstrainer of een spinningfiets. Je kan het apparaat voor de tv zetten, dan kan je je helemaal uitleven, terwijl je tegelijkertijd je favoriete serie aan het kijken bent. Op die manier is het sporten beter vol te houden. Daarnaast is het makkelijker om vanuit de bank naar je apparaat te lopen, dan jezelf naar de sportschool te slepen. En je kan het ook makkelijker tussendoor doen, zodat je niet heel veel tijd kwijt bent. Goed te combineren met het gezinsleven dus. Wanneer je kiest voor een roeitrainer waterweerstand, heb je een geweldig apparaat waarbij je meteen alle belangrijkste spiergroepen traint. Op deze manier hoef je maar één apparaat aan te schaffen.

Naar de sportschool

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om naar de sportschool te gaan. Daar heb je meteen de kans om andere mensen te ontmoeten. Tegelijkertijd heb je daar natuurlijk een veel groter aanbod. Zo heb je allerlei verschillende apparaten en kan je ook leuke lessen volgen. Je kan terugvallen op professionele begeleiding en het is tevens een uitstapje. Natuurlijk moet je wel de discipline opbrengen om jezelf er naartoe te brengen. Daarnaast betaal je maandelijks een bedrag, wat vaak automatisch wordt afgeschreven. Er zijn tijden dat je even niet gebruik kan maken van de sportschool, zoals op vakantie, maar dan wordt het geld toch afgeschreven.

Waar kies jij voor?

Heb je al bedacht wat beter bij jou past? Ga je voor de vrijheid en het gemak van thuis sporten? Of kies je liever voor de veelzijdigheid, betere begeleiding en het sociale aspect van een sportschool? In ieder geval, heel veel succes en vooral veel plezier. Maak er een leuke tijd van!

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen