Klein ongelukje met de fiets

Het lekkere weer is weer begonnen. Tijd om weer eens in beweging te komen. De afgelopen maanden ben ik alleen maar met de auto naar werk gegaan en ik merk dat ook al gelijk aan mijn lichaam. Niet dat ik ooit het ideale zomerlichaam had maar ik merk dat ik weer eens wat aan sport moet gaan doen. De weegschaal liegt namelijk ook niet. Ik ben geen fan van hardlopen dus ik heb besloten dat ik een gloednieuwe mountainbike ga kopen bij de lokale fietsenwinkel. Die dingen blijken aardig prijzig te zijn, maar goedkoop is namelijk duurkoop op de lange termijn en je moet wat over hebben voor je gezondheid.

Een gat in de weg

De fiets bevalt me goed, mijn conditie bevalt me minder goed. Ik merk dat ik rustig moet opbouwen dus ik ben vol goede moed met twee keer per week begonnen. Inmiddels ging ik al drie keer per week fietsen en had ik de afstand al wat opgeschroefd totdat het mis ging. In ging met een redelijke snelheid over een enorme scheur in de weg en ik verloor hierbij mijn balans. Hierdoor ben ik met een pijnlijke val op de grond terecht gekomen. Een scherpe pijnstoot ging door mijn nek heen. Ik heb direct mijn vrouw gebeld of ze me kon ophalen. Met veel pijn en moeite is het gelukt om de fiets in de kofferbak van de auto te krijgen. De pijn was de volgende dag zo erg dat ik me heb ziek moeten melden voor werk. Mijn baas wees me erop dat als het ongeluk te wijten was aan slecht onderhouden wegen, ik wellicht mijn schade kon verhalen op de gemeente. Ik heb besloten een poging te wagen met behulp van een letselschade advocaat.

Toch nog een goede afloop

Zo gezegd zo gedaan, ik heb telefonisch een afspraak gemaakt voor juridisch advies. Bij de bijeenkomst heb ik het advies gekregen dat het handig zou zijn als ik een diagnose van een medisch specialist zou krijgen. De huisarts stuurde me door naar een fysiotherapeut en die is na twee consulten tot de conclusie gekomen dat ik een whiplash heb opgelopen door de val. Verder heb ik foto’s verzameld van de scheur in de weg. Met deze informatie ben ik de rechtszaak ingegaan. Tijdens het proces heeft ook de gemeente gelukkig geconstateerd dat de scheur in de weg voor een onveilige situatie had gezorgd. Uiteindelijk is de gemeente ingestemd met het betalen van de behandelingen en de materiële schade aan mijn fiets. Eind goed al goed!

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen