Gezelschapsuitjes? Ja, ook tijdens een pandemie!

Het lijkt wel alsof je niemand meer ziet in groepsverband. En dat kan ook nauwelijks, want je mag thuis niet meer dan 1 of 2 bezoekers uitnodigen. Daardoor zie je misschien wel veel minder mensen dan je gewend bent. Sommige vrienden zag je wellicht zelfs alleen maar in groepsverband. Dan gebeurt het nu al gauw dat je elkaar maanden niet ziet. En wanneer was de laatste keer dat je je familie zag? Het kan deprimerend zijn om helemaal geen groepen meer te zien. Maar, voor je bij de pakken neer gaat zitten: gelukkig zijn er nog wel wat mogelijkheden! Je mag elkaar thuis niet uitnodigen, maar je mag wel samenkomen als je bijvoorbeeld een locatie afhuurt waar je coronaproof groepsuitjes kunt doen. 

Er is meer mogelijk dan je denkt

Er zijn organisaties die hard aan de slag zijn gegaan met nieuwe, coronaproof initiatieven voor groepsuitjes. Of die sommige uitjes die je allang kende hebben aangepast, zodat ze nu toch door kunnen gaan. Hier zijn een aantal voorbeelden van wat je nog wel zou kunnen regelen met jouw gezelschap:

  • Een escaperoom op 1,5 meter afstand. Dat kan prima, want je moet vooral overleggen en nadenken, daarvoor hoef je niet naast elkaar te zitten. Er zijn zelfs opties om dit thuis te doen. 
  • Buitenactiviteiten: paintball, klimmen, karten, etc. Bijna alles wat buiten is kan gewoon doorgaan en is superleuk om met je familie of vriendengroep te doen. 
  • Teambuilding is hartstikke leuk voor een bedrijfsuitje. Zeker nu je elkaar op de werkvloer misschien niet meer ziet omdat iedereen zo veel thuis moet werken. 
  • Een pubquiz op afstand. Veel mensen hebben al online een pubquiz gedaan, maar het is toch echt veel leuker in het echt.
  • Action painting: gooi al je frustratie eruit op het doek! Dat moet nu toch heerlijk voelen. 
  • Bubbelbal. Dit is een super grappig spel waarbij je gaat voetballen terwijl alle spelers in een opblaasbal zitten. Je kúnt dus niet eens bij elkaar in de buurt komen! Als je lekker samen wil lachen, is dit een aanrader.

Wees een verantwoordelijke groep

Al deze uitjes worden zorgvuldig zo ingericht dat ze op 1,5 meter kunnen plaatsvinden. Dus als je deel gaat nemen aan zo’n activiteit, zorg dan dat je je als groep netjes gedraagt, zodat dit ook mogelijk blijft in de toekomst. En tot slot: de afstand mag de pret niet drukken. Je zult zien dat je je prima kunt vermaken zonder te dicht bij elkaar in de buurt te komen! Het samenzijn is al fijn genoeg.  

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen