Hoe zorg je thuis voor jezelf?

Nu we allemaal het huis nauwelijks meer mogen verlaten, wordt het steeds lastiger om goed voor onszelf te zorgen. Als ons enige uitstapje op een dag het verplaatsen van ons bed naar onze eigen woonkamer is, is dat niet echt motiverend om er goed uit te zien. Daarom nemen we steeds sneller genoegen met onszelf half aankleden, of een ongezond ontbijt nemen, want ja, er zijn geen prikkels van de buitenwereld, dus wat maakt het allemaal eigenlijk uit? Maar zo moeten we er niet over denken! Als we eenmaal in deze sleur terechtkomen is het lastig om er weer uit te breken (maar niet onmogelijk). En goed voor onszelf zorgen is belangrijk. Fysiek verzorgd zijn heeft ook een grote invloed op de mentale toestand van mensen. Als we gezond uit deze situatie willen komen, moeten we mentaal en fysiek tijd nemen voor onszelf. 

Het zit in de kleine dingen

Ook als je helemaal niet het gevoel hebt dat je energie hebt om voor jezelf te zorgen, kan je toch een aantal dingetjes doen aan het begin van je dag. Als je gelijk in de ochtend al een klein taakje volbrengt, geeft dat je een goed gevoel. En het kan ook motiverend werken om de rest van de dag nog wat meer te doen. Zo niet, dan heb je in ieder geval een goed gevoel gehad! Maak bijvoorbeeld je bed op als je opstaat, dat kost nog geen minuut, en dan heb je al iets gedaan. En een grote tip is om in ieder geval jezelf aan te kleden. Van de hele dag in je pyjama hangen krijg je alleen maar nog minder zin om iets te gaan doen. 

Verzorg je lichaam

We hebben allemaal meer tijd te besteden, dus we mogen die ook best besteden aan onszelf. Neem bijvoorbeeld wat vaker een bad. Dat werkt zeer ontspannend. Heb je geen bad, dan kun je jezelf verwennen met een lekkere scrub. Doe ook eens een maskertje op of zorg anderzijds goed voor je huid, bijvoorbeeld met Zo Skin Health. Als je er verzorgd uitziet, ook al ben je misschien zelf de enige die het ziet, dan voel je je toch beter over jezelf en over je dag. 

Het is zo makkelijk om jezelf een beetje te verwaarlozen in deze tijd, maar dat is zonde en je hebt er uiteindelijk alleen jezelf mee. Vergeet niet, er goed uitzien doe je altijd in de eerste plaats voor jezelf en niet voor anderen. Dus waarom zou dat nu anders zijn? 

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen