Fit de pandemie door

Het is niet gemakkelijk om tijdens de huidige pandemie fit te blijven. Dit komt niet alleen door het virus waar je ziek van kunt worden maar ook door alle maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Momenteel zijn de fitnesscholen al een lange tijd gesloten. Niet alleen de fitness is dicht maar ook alle andere sportfaciliteiten, van zwembaden tot klimhallen. Toch is het belangrijk om fit de pandemie door te komen. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal tips en tricks om gezond te blijven bewegen en eten ook tijdens deze zware lockdown.

Ga naar buiten

We weten dat het momenteel erg koud is buiten, maar toch is het belangrijk wat warme kleren aan te trekken en buiten te gaan bewegen. Al is het maar een dagelijkse wandeling, dit kan toch een zeer positieve invloed hebben op zowel je mentale als fysieke toestand. Neem bijvoorbeeld ook tijdens het thuiswerken even een pauze om een wandeling te maken. Je kunt zelfs tijdens de werkdag een hardloopsessie inplannen. Aangezien we thuis werken en een avondklok hebben is het slim om overdag een sportsessie te doen en in de avond dan nog wat werk in te halen.

Leg de lat hoog maar niet te hoog

Als je meer wilt gaan bewegen maar dat op dit moment niet doen is het niet slim om plotseling naar een extreem te gaan. Elke dag hardlopen of fietsen is geen goed idee. Het is beter om te beginnen met 2 of 3 keer per week sporten. Mensen die vaak het roer om willen gooien bedenken meteen dat ze elke dag gaan sporten, vaak ook erg vroeg. Dit is niet vol te houden, zowel mentaal als fysiek. Begin daarom met 2 sportmomenten in de week. Dit kun je in de loop der tijd nog ophogen naar drie of vier.

Voeding

Voeding en sport gaan hand in hand. Als je meer wilt gaan sporten is het belangrijk om ook gezond te gaan eten. Dit heeft namelijk een wisselwerking op elkaar. Wanneer je gezond eet zul je je snel beter voelen en wordt het makkelijker om ook regelmatig te gaan bewegen.

Maak een thuisgym

Als je het echt te koud vindt om constant buiten te gaan rennen, dan is een andere optie om een thuisgym op te bouwen. Dit kan al met een klein beetje ruimte. Zoek online de beste loopband en schaf deze aan. Op die manier kun je in je eigen woonkamer, na negen uur toch lekker gaan hardlopen. Om ook het krachttraining aspect in je workout mee te nemen is het een goed idee om ook wat dumbells aan te schaffen. Als de pandemie voorbij is wil je gewoon lekker in je vel zitten, fit zijn en vol goede moed terug naar het gewone leven.

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen