Fit blijven

We weten allemaal dat we in een rare periode zitten. Maar daarom is dit juist het moment om fit te blijven en om niet jezelf neer te halen. Goede beweging zorgt ervoor dat je je ook beter in je vel zal voelen. Want door het weinige contact met mensen en ook nog is de weinige activiteiten die je kan doen is het voor te stellen dat je je gaat vervelen. Ook kan het zo zijn dat je je eenzaam gaat voelen. Het is natuurlijk de bedoeling dat we ons allemaal goed aan de maatregelen houden maar het is te begrijpen dat je je soms eenzaam voelt en behoefte hebt om mensen te zien. Het is daarom aan jou de schone taak om te proberen om zo positief mogelijk te blijven en om fit te blijven. Dit kan je op verschillende manieren doen!

Buiten sporten

Helaas zijn de sportscholen al een aantal maanden dicht en is dit geen mogelijkheid meer om fit te blijven. Wat wel toegestaan is, is om met 1 iemand anders buiten te sporten! Dus dit is én een manier om fit te blijven maar ook een manier om sociaal contact te hebben. Denk bijvoorbeeld aan samen hardlopen, fietsen of skeeleren. Ook is mogelijk om wat krachttraining te doen door wat gewichtjes of elastieken mee te nemen. Als je het nou moeilijk vindt om zelf motivatie te vinden dan is een personal trainer misschien iets voor jou! Personal trainer zaandam is hier een voorbeeld van. Jullie kunnen dan samen bespreken wat je doel is en wat je uiteindelijk wilt bereiken. Dan is het tijd om te beginnen en dit een aantal keer per week vol te houden. Ook dit zal nu buiten plaats vinden omdat dat een stuk veiliger is i.v.m. het verspreiden van het corona virus.

Mindfulness

Fit blijven hoeft niet voor iedereen te betekenen dat je keihard moet sporten. Fit blijven kan namelijk ook betekenen dat je zorgt voor goede mentale gezondheid. Dit verschilt voor iedereen maar het is wel voor iedereen nodig! Denk bijvoorbeeld aan Yoga of mediteren. Door elke ochtend of avond even een yoga sessie van 20 á 30 minuten te doen zal je merken dat je lichaam en geest zich beter zullen gaan voelen. Ook mediteren is hier een goede optie voor. Mediteren is wel iets wat je moet leren want niet iedereen is er voor weggelegd. Bouw het rustig op en kijk hoe het jou bevalt. Podcasts luisteren over jezelf ontwikkelen en innerlijke rust is ook een aanrader!

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen