Hulpmiddelen worden toegankelijker

Je hoort het steeds vaker, dat mensen zonder ernstige of chronische fysieke aandoeningen toch gebruik maken van hulpmiddelen. Denk aan douchekrukjes, schrijfhulpmiddelen of bijvoorbeeld instrumenten die het makkelijker maken om een pot of blik open te maken. Maar ook bijvoorbeeld een zitstok, wiebel kussens, spalken en braces. Vroeger was dit een taboe omdat het zelfs voor degenen die de middelen nodig hadden lastig was om deze te krijgen zonder al te hoge kosten en te veel gedoe. Inmiddels zijn dergelijke hulpmiddelen veel toegankelijker voor deze mensen, maar blijven we toch in de taboe hangen. Nog steeds kijken mensen raar op bij het zien van iemand van jongere leeftijd op bijvoorbeeld een elektrische fiets zien. Maar je weet nooit wat er met iemand aan de hand is – en er is niets mis met wat extra ondersteuning, ook als je gewoon gezond bent!

Sport en blessures

Als je veel sport ben je extra vatbaar voor blessures. En dan bedoelen we niet alleen bijvoorbeeld voetballen of turnen op professioneel niveau, maar ook de toegenomen populariteit van de sportschool. Door de opkomst van ‘fitgirls’ op instagram wordt het voor de gemiddelde mens steeds makkelijker om zonder persoonlijke coach of trainer je eigen workout en dieet plannen op professioneel niveau samen te stellen – maar ook daar komen blessures wel eens bij kijken, met name als je je niet voldoende verdiept in correcte houdingen bij bijvoorbeeld gewicht heffen. Dan kun je al snel spieren verrekken die best lastig zijn om weer te laten helen. Vooral als je geen dag van je schema wil missen!

Vatbaarheid

Maar ook als je geen heftige sporten beoefent is het mogelijk dat jij meer vatbaar bent voor bepaalde blessures, ondanks dat je geen chronische aandoening hebt. Als je vroeger als kind vaak je enkel verzwikte is de kans groot dat die enkel nog steeds extra makkelijk kneust bij de kleinste misstap. Misschien heb je wel een zwakke heup en kan een bekkenband of kniebrace dit draaglijker voor je maken, ondanks dat het probleem niet ernstig genoeg is voor echte geneeskundige ingrepen.

Nieuwe hulpmiddelen bij blessures, aandoeningen én bij ongelukjes zijn tegenwoordig zo mooi ontworpen en toegankelijk gemaakt voor iedereen, dat er geen schaamte meer zit in steun zoeken voor de kleinere lichamelijke kwalen. Buiten het aanbod in ziekenhuizen en revalidatiecentra zijn ze namelijk tegenwoordig gewoon overal online te bestellen. Schroom dus niet en pak gewoon dat extra stukje ondersteuning mee als het helpt. Het is mogelijk, het is betaalbaar, en het helpt je beter genezen! En dat verdient natuurlijk iedereen.

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen