Een muurtje stucen, hoe moeilijk kan het zijn?

Nou, dat zal je nog flink tegenvallen! Stucen is echt een vak apart. Een zogenaamd oud-ambacht. Je redt het niet om even een muurtje volledig egaal aan te smeren, dat kan ik je nu al wel vertellen. En waarom? Alleen al vanwege de ondergrond. De ondergrond van het gemiddelde muurtje dat even gestuct moet worden is hobbelig en bobbelig. Als het even tegenzit zijn het zelfs kale bakstenen. Zie daar zelf maar eens iets moois van te maken. Veel mensen zetten er dan maar een wandje voor. Van gipsplaat of zo. Maar dat geeft nooit het mooie resultaat van een goed gestucte muur. Daarom kun je voor je stucwerk beter een professional inhuren. Die weet precies wat er moet gebeuren en welke materialen er gebruikt moeten worden voor het mooiste resultaat.
Stucen

Een stucadoor is een ambachtsman

Iemand die echt gevoel heeft voor zijn werk. Die het stucen echt in de vingers heeft. En daar zijn er, helaas, niet meer zoveel van. Het is dus zaak om op tijd te beginnen met het opvragen van offertes. Je kunt beter wat te vroeg zijn. Dan heb je tijd om alle verschillende opties te bekijken en de beste keuze te maken. Ook heb je dan de meeste kans dat de stucadoor van jouw keuze nog beschikbaar is op het moment dat jij je muurtje gestuct wilt hebben.

Verschil tussen buiten- en binnenstucwerk

Over het algemeen worden huizen aan de buitenkant gestuct om ze meer charme te geven. Het stucwerk moet dan natuurlijk wel netjes, maar hoeft (vaak) niet al te strak. Dat is een beetje afhankelijk van de wensen van een klant. Maar binnen is het een ander verhaal. In de meeste gevallen wordt er gestuct om een muurt voor te bewerken voor er bijvoorbeeld behangen moet gaan worden. Als dat het geval is, dan moet je er wel voor zorgen dat zo’n muurtje spatstrak is. Want anders zie je door het behang heen ieder hobbeltje en bobbeltje.

Stucwerk binnen kan ook op diverse plekken

Wil je in je droge huiskamer een muur gestuct hebben? Geen probleem. Maar wist je dat er, met de juiste materialen, zelfs in de badkamer en achter het keukenblad gestuct kan worden? Het is natuurlijk wel belangrijk om dit soort eisen goed in de aanvraag voor een offerte te zetten. Stucen is vakwerk, maar zelfs in dit vakgebied heeft iedere vakman zijn eigen expertise. Hij zal altijd het beste werk willen afleveren.

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen