Je elektrische auto onderhouden? Zo doe je dat!

Elektrische auto's worden steeds populairder vanwege hun efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Het onderhouden van een elektrische auto is echter anders dan het onderhouden van een auto met een normale motor. In deze blog geven we tips voor elektrische auto onderhoud.

Stap 1: Laad regelmatig op

Een van de belangrijkste aspecten van het onderhoud van een elektrische auto is ervoor te zorgen dat de batterij altijd voldoende is opgeladen. Laad je auto regelmatig op, bij voorkeur thuis of op een openbare laadpaal. Dit helpt ervoor te zorgen dat je altijd een voldoende lading hebt om je bestemming te bereiken, en het helpt de levensduur van de batterij te verlengen.

Stap 2: Controleer de bandenspanning

Controleer regelmatig de bandenspanning van je elektrische auto, idealiter eens per maand. Een juiste bandenspanning helpt bij het optimaliseren van de efficiëntie van de auto, wat belangrijk is voor het maximaliseren van de actieradius van de auto. Het vermindert ook de slijtage van de banden.

Stap 3: Onderhoud het remsysteem

Hoewel elektrische auto's regeneratief remmen, wat betekent dat de auto energie opslaat tijdens het afremmen, moeten de remmen nog steeds regelmatig worden onderhouden. Het remsysteem moet elke 2 jaar worden gecontroleerd door een professional, en de remvloeistof moet elke 2 jaar worden ververst.

Direct een afspraak maken voor een onderhoud? Dat kan bij Douwe de Beer.

Stap 4: Controleer de vloeistoffen

Hoewel elektrische auto's geen olie of koelvloeistof nodig hebben, hebben ze wel andere vloeistoffen die moeten worden gecontroleerd en indien nodig bijgevuld. Zoals de ruitensproeiervloeistof en de vloeistof voor de airconditioning.

Stap 5: Onderhoud de oplaadkabel

De oplaadkabel van je elektrische auto moet ook regelmatig worden onderhouden. Controleer de kabel regelmatig op beschadigingen of andere tekenen van slijtage. Reinig de kabel en de oplaadpoort regelmatig om te voorkomen dat er vuil of vocht in de poort terechtkomt.

Stap 6: Plan regelmatige onderhoudsbeurten

Tot slot is het belangrijk om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren aan je elektrische auto, net als bij een auto met verbrandingsmotor. Dit kan bij de dealer waar je de auto hebt gekocht, of bij een garage die gespecialiseerd is in elektrische auto's. Het onderhoud omvat onder meer het vervangen van de luchtfilter, het controleren van de remmen, de ophanging en de banden. 

Conclusie

Het onderhouden van een elektrische auto is anders dan het onderhouden van een auto met verbrandingsmotor, maar het is niet moeilijker. Door regelmatig op te laden, de bandenspanning te controleren, het remsysteem te onderhouden, de vloeistoffen te controleren, de oplaadkabel te onderhouden en regelmatig onderhoud te plannen, zorg je ervoor dat je elektrische auto in topconditie blijft. Hierdoor kun je langer genieten van je auto en blijft de efficiëntie op zijn hoogst. Bovendien zorgt regelmatig onderhoud ervoor dat eventuele problemen vroegtijdig worden opgemerkt, wat kan leiden tot een langere levensduur van je auto en minder onverwachte reparatiekosten.

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen