Het opfrissen van je huis doe je zo!

Woon je al een tijdje in je huis en begin je uitgekeken op het interieur, de sfeer of de kleuren in het algemeen? Lees dan snel verder. Want wist je dat met een paar simpele aanpassingen je huis een heerlijke opfrisbeurt kan geven? Daar hoef je heus geen grote verbouwingen voor uit te voeren of al je meubels voor te vervangen. Met een aantal kleine dingen kun je al een groot verschil maken. Het zit hem er vooral in dat je praktisch combineert met uniek en spannend. Of je dat nu doet door verven of door het upcyclen van meubels, wees creatief. 

Opgeruimd staat netjes

Wanneer je een ruimte binnenkomt krijg je meteen een gevoel. Dat kan rust zijn, of juist onrust. Er zijn veel dingen die daar van invloed op zijn, zoals kleur, maar zeker ook hoe chaotisch een kamer is. Soms is het zo simpel als zorgen dat frutsels, speelgoed van de kinderen of papieren netjes opgeruimd zijn. Denk hiervoor aan mooie rieten manden of bakken die je in een kast zet. Zeker als ouder is dat heerlijk – aan het einde van de dag doe je snel een tour door de woonkamer en gooi je alles in bakken. Opgeruimd staat netjes. Maar wat dacht je van kabels van televisie en andere apparatuur? Door deze slim weg te werken creëer je snel orde en rust. Daarnaast is het fijn als je huis lekker ruikt. Je kan bijvoorbeeld luchtverfrissers neerzetten of een zogenaamde aroma diffuser aanschaffen.

Een beetje kleur … 

Wil je het net iets serieuzer aanpakken? Kies er dan voor om kleur te geven aan de ruimte. Dat kan natuurlijk door een eyecatcher neerzetten in de vorm van een gekke bank of een mooi kleurrijk schilderij. Maar het kan ook net even anders. Iets waar mensen niet meteen aan denken is het verven van de voordeur of andere zichtbare deuren vanuit de woonkamer. Meestal zijn deze geverfd in een niet opvallende kleur zoals wit of gewoonweg van hout gelaten. Je kunt van de deur echter de eyecatcher maken – iets wat gezien mag en wil worden. Een knalrode deur bijvoorbeeld als je een beetje lef hebt. Als dat te veel van het goede is, kun je ook kiezen voor een ander kleurtje op de muren. Houd daarbij rekening met de lichtinval en ander meubilair, zodat het geheel nog wel complementair is. Vergeet niet te kijken naar type verf, zoals mat of glans- zijdeverf of zelfs metallic verf voor een shiny look. Vraag hierover het beste advies bij een professional. Woon je bijvoorbeeld in Utrecht, zoek dan op ‘Schilder gezocht Utrecht’ en laat je adviseren.

 

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

spot_img

Gerelateerde Artikelen