Dit moet je weten over op kamers gaan in Rotterdam

Ook Rotterdam mag zichzelf met recht een studentenstad noemen. De stad Rotterdam staat vooral bekend om haar innovatie. De stad is bruisend, modern en er hangt een enorme fijne sfeer voor studenten. Deze stad heeft alles waar een student ook maar naar op zoek is. Goed aangeschreven scholen, leuke kamers in verschillende budgetten, veel leeftijdsgenoten en een fanatisch uitgaansleven. Wil jij op kamer in Rotterdam? Dan helpen we je in dit blog graag een beetje op weg.

Je hogeschool of universiteit

Op kamers gaan betekent vaak ook studeren. Rotterdam heeft een aantal hogescholen en universiteiten die goed aangeschreven staan. Wil je een hbo studie gaan doen, dan ben je op zoek naar een hogeschool. Wil je een masteropleiding gaan doen, dan ben je op zoek naar een universiteit. Rotterdam kent de volgende hogescholen en universiteiten: Erasmus Universiteit van Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Willem de Kooning Academie, Fontys Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland Rotterdam en de Hogeschool Tio Rotterdam. Welke school het beste aansluit bij jouw wensen dat kunnen wij helaas niet voor je bepalen. Om daarachter te komen zal je zelf op onderzoek uit moeten. Praten met huidige studenten van de scholen en kijken of het opleidingspakket voldoet aan jouw wensen en ideeën.

Je studentenkamer

En dan natuurlijk het leukste, je eigen kamer in Rotterdam. Rotterdam heeft ontzettend veel mogelijk voor studenten wat betreft op kamer wonen. Je kunt in speciale studentenwoningen wonen. Deze woningen zijn speciaal gemaakt voor studenten en je woont hier dus ook alleen met studenten. Of je kunt op zoek gaan naar een kamer ergens in of buiten de stad. Voor elk budget is er wel een geschikte kamer. Midden in de stad zullen de kamers alleen wel iets prijziger zijn dan daarbuiten. Dat is misschien wel iets om rekening mee te houden tijdens je zoektocht.

Je vervoersmiddel

Heb je toevallig ook al nagedacht over hoe jij jezelf gaat vervoeren door de stad? Met de auto door Rotterdam is voor een student niet heel erg aan te raden. Een auto is relatief vrij prijzig en het is maar de vraag of je sneller ten plaatse bent dan dat je de fiets zou pakken. Rotterdam is namelijk een hele drukke stad wat betreft verkeer. De fiets is een prima vervoersmiddel voor in Rotterdam. Zoek een kamer waar vanuit je alles prima kunt bereiken met de fiets. En heb je nou nog geen fiets? Kijk dan eens bij een winkel voor tweedehands fietsen in Rotterdam. Bij dit soort winkels in Rotterdam zijn de meeste tweedehands fietsen gewoon nog prima in staat dus waarom zou je dan een nieuwe kopen en de hoofdprijs betalen?

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

Gerelateerde Artikelen