Milieubewust omgaan met afval

Afval is een onderwerp waar eigenlijk niemand het echt ooit over heeft. Er zijn twee momenten dat het wel ter sprake komt. Dat is of omdat er een nieuwe zak in de afvalbak moet gedaan worden of omdat het gesprek over het milieu gaat. Terecht, want met het scheiden van afval of het slim omgaan met afval kun je milieubewuster worden. Niet iedereen gelooft hierin, want ‘alles komt toch op dezelfde vuilnisbelt terecht’. Persoonlijk denk ik dat elk beetje hopelijk mee kan helpen en dat slim omgaan met afval toch echt een positief effect kan hebben.

Bedrijven

Ook in bedrijven is het bewust zijn van afval belangrijk. Dit is helemaal zo, als je als merk zelf duurzaamheid belangrijk vindt. Ook is het belangrijk als je veel producten produceert of veel afval overhoudt aan de producten die je produceert. Om hier goed mee om te gaan is het hebben van een duidelijke regeling voor afval een goed idee. Ook is de aanschaf van goede afvalbakken een manier waarop je duurzamer om kan gaan met afval en het afval scheiden makkelijk en duidelijk maakt voor iedereen in het bedrijf.

Kopen van afvalbakken

Nu vraag je je misschien af waar je dan rekening mee houdt met het kopen van een afvalbak. Misschien had je nooit gedacht dat er verschillende opties zouden zijn, maar dat is zeker wel zo. Er zijn verschillende soorten afvalbakken, voor binnen en buiten en welke wel en niet afval scheiden. Voor op kantoor zou je kunnen denken aan afvalbakken die papier, plastic en gft afval scheiden met verschillende vakken, zodat het makkelijker wordt voor jou en je medewerkers om dit ook daadwerkelijk te doen. Zo dragen jullie als bedrijf bij aan de bevordering van het milieu door het afval te scheiden.

Afvalbak voor elke bestemming

Op bepaalde plekken en binnen verschillende soorten bedrijven zijn misschien juist afvalbakken voor buiten nodig van veel groter formaat. Ook als er keukens in het bedrijf zijn waar personeel eten klaarmaakt, is het een mogelijkheid om juist een ingebouwde afvalbak te hebben. Zo heb je binnen het bedrijf nooit last van vieze geurtjes of afval dat zichtbaar te zien is.

Voordelen

Het lijkt misschien niet de eerste logische gedachte, maar er is zeker nog een voordeel dat misschien soms wordt vergeten bij het scheiden van afval. Als je milieubewuster met afval omgaat, dan kan dit financiële voordelen opleveren. De afvalstoffenheffing zal naar beneden kunnen gaan in de gemeente, waardoor je hier minder voor hoeft te betalen. Zo kun je dus duurzamer zijn, terwijl je dit minder zal kosten. Helemaal mooi meegenomen dus, om milieubewuster met afval om te gaan binnen het bedrijf.

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

Gerelateerde Artikelen