Lichaam & Ziel

Wij zijn zeker fan van je body at work. Lekker trainen, sporten of een andere vorm van lichamelijke ontspanning en stressrelease juichen wij alleen maar toe.
Maar wij nemen ook het mentale deel in acht, met Online Therapie. Zorg voor je lichaam én geest om je goed te voelen.

Je hoeft ook niet altijd alleen maar te sporten om je goed te voelen; de aanmaak van dopamine wordt al gestimuleerd door gewoon te bewegen. Al ga je iedere dag een halfuurtje wandelen; jij mag zelf beslissen wat je graag en gemakkelijk doet. Maar hoe zorg je nou goed voor je geest? Een paar acties waarbij je goed voor je geest zorgt zijn bijvoorbeeld; luisteren naar je lichaam en je gevoel, waar heeft je lijf behoefte aan? (Denk: warm bad, rust, of juist uitgaan, of bepaalde voeding). Ook lief zijn voor jezelf is een goede oefening, want het zal je verbazen hoe negatief men vaak tegen zichzelf praat. Een gedachte als “Oh, waarom ben ik ook zo’n sukkel” lijkt mee te vallen, maar als je meerdere malen per dag jezelf vermanend en negatief toespreekt kan dit habitueel worden.

Veel mensen hebben last van negatieve gedachtes of terugkerende gedachtes. Ook intrusive gedachtes komen vaak voor, dit zijn gedachtes aan iets vervelends of naars waar je eigenlijk helemaal niet aan wíl denken, maar wat je brein vaak expres lijkt te doen. Gedachtes zoals aan een geñante gebeurtenis, die je brein graag naar boven haalt en dan vooral als je probeert te slapen. Waarom gebeurt dit nou? Het lijkt alsof je geen controle hebt over deze gedachtes, maar dat heb je wel. Zeg maar eens hardop: ‘Ik ga niet denken aan een witte ijsbeer!’ De kans is groot dat je toch automatisch een beeld voor je ziet. Dat is normaal en gebeurt vaak. Maar zijn deze gedachtes dusdanig vaak en raak je erdoor belemmerd, dan is he een goed idee om bijvoorbeeld met een therapeut erover in gesprek te gaan.

Therapie is ook een uitstekende uitkomst om voor je mentale welzijn te zorgen. Een specialist die luistert, adviseert, en echt de tijd neemt om samen met jou aan dingen te werken. Dit kan nu nóg sneller en handiger, namelijk met Online Therapie. Therapie waar jij wil, wanneer jij wil. Altijd bij de hand (als je een laptop of telefoon bezit) en door middel van een veilige verbinding met video.
Zorg voor jezelf, met lichaam en ziel!

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

Gerelateerde Artikelen