Help, een whiplash!

Afgelopen voorjaar heb ik een ongeluk gehad met mijn auto. Ik stond voor een stoplicht te wachten, en ineens voelde ik een enorme klap van achteren. Een auto had niet op tijd geremd en was vol op mij ingereden. Een whiplash kan maandenlang voor klachten zorgen en heel mijn zomer stond in het teken van herstellen. In deze blog vertel ik je meer over deze heftige gebeurtenis.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Je hoort het mensen zo vaak zeggen: Een ongeluk zit in een klein hoekje. En daar ben ik nu van overtuigd. Mijn ongeluk vond plaats vlakbij mijn huis, ik was mijn dorp nog niet uit toen het gebeurde. Zoals ik zei stond ik nietsvermoedend bij een stoplicht te wachten. Het was geen druk kruispunt of gekke oversteek, het was gewoon bij een stoplicht op een doorgaande weg. Ik stond al een tijd te wachten tot het licht op groen zou gaan, maar de auto achter mij had blijkbaar niet zo veel geduld…
Met een klap kwam deze auto tot stilstand in mijn achterbumper. Ik had gelukkig mijn gordel om, maar alsnog klapte ik met veel snelheid naar voren. Ik voelde meteen een pijnscheut door mijn nek gaan, en ik voelde me duizelig en geschrokken. Gelukkig was de bestuurder van de auto achter mij erg behulpzaam, hij voelde zich ontzettend schuldig.

Toch maar naar het ziekenhuis

Bij een aanrijding moet je allerlei formele dingen regelen. Je moet nummers uitwisselen, schadeformulieren invullen en nog meer van dat soort zaken. Maar mijn hoofd stond hier helemaal niet naar, ik was nog te veel in shock. De andere bestuurder zag dit aan mij en besloot toch een ambulance te bellen. Gelukkig was die snel ter plaatse en zij hadden vrijwel meteen door wat er aan de hand was. ik had een whiplash. Ze namen mij mee naar het ziekenhuis voor verdere onderzoeken en daar kreeg ik ook pijnstillers en een kalmeringsmiddel. Uiteindelijk ben ik nog 2 dagen in het ziekenhuis gebleven.

Maanden uit de running

Toen ik weer thuis was, was de pijn helaas nog niet over. Ik begreep dat dit nog wel een aantal maanden zou duren, en dat ik een time-out moest nemen van mijn baan. En daar moest ik een aantal stappen voor ondernemen. Want hoe pak je dat aan met verzekeringen, regelingen en andere formaliteiten? Dit vergt veel inspanningen en geregel, en als je niet gezond bent krijg je dat niet zo 1,2,3 voor elkaar. Een vriendin wees me daarom op het belang van een goede whiplash letselschade advocaat. Door haar hulp kreeg ik een volledige whiplash vergoeding, zowel voor mijn materiële schade, misgelopen inkomen als ook smartengeld.

Inmiddels voel ik mij langzaam aan weer de oude, maar ik ben blij dat alles zo goed en professioneel geregeld is.

Over Mij

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today! x Sophie Heeremans

x Sophie Heeremans

Gerelateerde Artikelen